מתכון מרק תירס קטיפתי | השף הלבן

מרק תירס קטיפתי

מרק תירס מתקתק וקטיפתי לחימום בימים קרים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק תירס קטיפתי

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם פתיתי גבינת פרמז’ן
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפות קורנפלור (קמח תירס)
  • 600 גרם תירס גרעינים
  • 1/2 1 ליטר מים
  • 1 כוס חלב
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים בסיר את החמאה ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.

  • 02.

    מוסיפים מחצית מכמות התירס לסיר וממשיכים לאדות.

  • 03.

    מכניסים למעבד מזון את התירס הנותר ומעבדים עד קבלת עיסה אחידה.

  • 04.

    מוסיפים לסיר את הנוזלים (ללא השמנת) ומביאים לרתיחה.

  • 05.

    ממיסים את הקורנפלור ב-1/4 כוס מים ומוסיפים לסיר לאט תוך כדי בחישה עד שמקבלים את הסמיכות הרצויה.

  • 06.

    מורידים לאש קטנה, מוסיפים את השמנת לסיר, את גבינת הפרמז’ן ואת התבלינים לפי הטעם. ממשיכים לבשל במשך 17 דקות ומדי פעם מערבבים - אין להרתיח את המרק בשנית.

    טיימר מופעל
    00:17:00
הכנת? כאן מדרגים
(188)

קטגוריות

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.