מתכון מרק קרם של קישואים ובטטה | השף הלבן

מרק קרם של קישואים ובטטה

מרק טעים ומתובל עם מרקם

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם של קישואים ובטטה

המרכיבים ל4 צלחות מרק:

  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות בינוניות
  • 3 קישואים לא גדולים ללא השורש חתוכים גס
  • 1/3 בצל אדום קטן חתוך לקוביות
  • ענף רוזמרין באורך 3-4 ס"מ
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
  • 500 מ"ל חלב
  • ליטר מים
  • מלח גס
  • פלפל לבן
  • שמיר קצוץ
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן" מסדרת השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את הבטטה עם הקישואים והבצל. מטגנים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מוסיפים את החלב והמים, מתבלים ב-2 קורט מלח גס, ענף הרוזמרין, קורט פלפל לבן ומרתיחים.

  • 03.

    מבשלים 25 דקות עד לריכוך.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    מוציאים את ענף הרוזמרין מהתבשיל וטוחנים למרקם חלק.

  • 05.

    מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים בקורט מלח גס ופלפל לבן, מערבבים ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה. מרקם המרק צריך להיות חלק ומעט סמיך, אם המרק מסמיך מדי ניתן להוסיף מעט חלב לדילול קל. להשלים את התיבול לפי הטעם ולהרתיח.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מחלקים את המרק לצלחות ומעל כל מנה מפזרים כפית של פרמז'ן ומעט שמיר קצוץ - ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(113)