מרק קרם אפונה בשמנת
מרק אפונה משביע בעל מרקם קרמי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6:
- 80 גרם חמאת תנובה
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 גזרים מגוררים דק
- 800 גרם אפונת גינה סנפרוסט קפואה
- 3 תפוחי-אדמה קלופים חתוכים לקוביות קטנות
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- אגוז מוסקט
- 7 כוסות מרק ירקות צח או מים ואבקת מרק
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- קרוטונים
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים בסיר כבד את החמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את האפונה, הגזר ותפוחי-האדמה ומתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט. מאדים בסיר מכוסה 10 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 45 דקות על אש נמוכה. מרסקים במעבד מזון או במעבד ידני למרקם חלק, מוסיפים את השמנת מחממים ומגישים עם קרוטונים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים