מתכון מרק ירקות עם שמנת | השף הלבן

מרק ירקות עם שמנת

מרק ירקות בגרסה עשירה וחלבית, מנה מחממת מושלמת לארוחות ערב בימי חורף קרירים, מתאימה גם לבשלנים מתחילים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק ירקות בשמנת

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 4 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס סלרי אמריקאי קצוץ
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות
  • 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים
  • 2 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2 כוסות חלב תנובה קר
  • 100 גרם גבינת קולאז’ קשקבל
  • 1 כף קמח
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 6 כוסות מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגרדים גבינת קולאז’ קשקבל במגרדת.

  • 02.

    מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל היבש ומאדים עד שהבצל נהיה שקוף.

  • 03.

    מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

  • 04.

    מוסיפים לסיר את הגזר, הסלרי, הקישואים וממשיכים לאדות. לבסוף מוסיפים את הבטטה ותפוחי האדמה.

  • 05.

    מוסיפים את החלב ואת המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות או עד ריכוך הירקות.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 06.

    מוסיפים את גבינת הקשקבל ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 07.

    מוסיפים את השמנת, מבשלים עוד 2 דקות ומורידים מהאש.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 08.

    מקשטים בפטרוזיליה ובבצל הירוק הקצוצים ומגישים.

  • 09.

    הערה: ניתן לחמם את המרק לפני ההגשה, אך יש להקפיד לא להרתיח בשנית כדי לא לפגוע במרקם השמנת. אין לערבב את המרק לעיתים תכופות על מנת לא לפגוע בירקות.

  • 10.

    הצעת הגשה: אפשר להגיש את המרק על מצע של קוסקוס.

הכנת? כאן מדרגים
(115)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.