מרק חרירה
מרק חורפי במרקם משי עם קטניות בעל ערכים תזונתיים
בשרי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- 1 כוס גרגירי חומוס
- 1 כוס עדשים חומות
- 3 כפות שמן
- 5 חתיכות עוף
- 2 עגבניות בשלות
- בצל
- מעט כוסברה
- 2 כפות קמח
- כפית כורכום
- כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון סחוט טרי
- מקל סלרי
- כף אבקת מרק עוף
הוראות הכנה:
-
01.
משרים ערב לפני את גרגירי החומוס במים, למחרת מבשלים את הגרגירים עד לריכוך (או פשוט לקנות חומוס של סנפרוסט).
-
02.
בסיר על הגז שמים את השמן ואת הבצל חותכים לקוביות קטנות ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים קוביות עגבניות, את הסלרי חתוך, ואת העוף ומטגנים יחד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים לסיר את החומוס, העדשים, פלפל שחור וכורכום מערבבים וממלאים במים עד לגובה 3/4 הסיר. מביאים לרתיחה כ-50 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון, כוסברה קצוצה ואת אבקת מרק העוף (או מלח).
טיימר מופעל
-
04.
בקערית שמים כוס מים ושתי כפות קמח וטורפים במטרפה עד שאין גושים ומוסיפים בזרם דק למרק ומערבבים תוך כדי ההוספה, בוחשים את המרק, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מבשלים עוד 5 דקות ומוכן.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים