מתכון מרק בצלים ערמונים עם עדשים | השף הלבן

מרק בצלים ערמונים עם עדשים

מרק בצלים ערמונים עם עדשים

מאת: דליה כהן-פירגה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק בצלים ערמונים עם עדשים

המרכיבים ל15 מנות:

מצרכים:
  • כף חמאה
  • 3 בצלים אדומים פרוסים
  • 3 בצלים לבנים גדולים פרוסים
  • 2 כפות קמח רגיל
  • 1/4 כוס גריסי פנינה
  • 1/2 1 כוסות עדשים ירוקים
  • כוס יין לבן שיש לכם בבית
  • 3 עלי פטרוזיליה שלמים
  • שקית ערמונים בוואקום
  • כפית אבקת מרק בצל
  • 1/4 כפית כמון או חוויאג' למרק
  • 2 כפות אבקת מרק תיבול ירקות שורש
  • מלח
  • 2 כפות שמן קנולה
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בסיר מרק בקוטר 24 ס"מ ובעומק 13 ס"מ, כף חמאה+2 כפות שמן קנולה

  • 02.

    מוסיפים 3 בצלים אדומים פרוסים

  • 03.

    מוסיפים 3 בצלים לבנים גדולים פרוסים

  • 04.

    מאדים על להבה קטנה את הבצלים הרבה זמן ובסבלנות (אפילו 30 דקות) עד שמתקרמל. המכסה מכוסה חלקית ומדי פעם בוחשים

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מוסיפים לסיר: 2 כפות קמח רגיל ומערבבים היטב עד שלא יהיו גושים 1/4 כוס גריסי פנינה 1/2 1 כוסות עדשים ירוקים ושקית ערמונים חתוכים לפרוסות

  • 06.

    מערבבים שתי דקות

  • 07.

    ממלאים את הסיר 3/4 מגובהו במים ומוסיפים: כוס יין לבן שיש לכם בבית כמה עלי פטרוזיליה שלמים ומי שרוצה יוסיף גם את השורש מרתיחים ומנמיכים להבה

  • 08.

    מוסיפים: כפית אבקת מרק בצל 2 כפות אבקת מרק תיבול ירקות שורש מלח ופלפל שחור להשלמת הטעמים

  • 09.

    מבשלים כשעה וחצי על הלהבה הכי קטנה

  • 10.

    אם המרק מאד סמיך מוסיפים מים רותחים

  • 11.

    לקראת סוף הבישול מוסיפים כמה קישואים חצויים ובטטות חתוכות גס וממשיכים לבשל עד שיתרככו

הכנת? כאן מדרגים
(25)