מרק בצלים ערמונים עם עדשים
מרק בצלים ערמונים עם עדשים
המרכיבים ל15 מנות:
- כף חמאה
- 3 בצלים אדומים פרוסים
- 3 בצלים לבנים גדולים פרוסים
- 2 כפות קמח רגיל
- 1/4 כוס גריסי פנינה
- 1/2 1 כוסות עדשים ירוקים
- כוס יין לבן שיש לכם בבית
- 3 עלי פטרוזיליה שלמים
- שקית ערמונים בוואקום
- כפית אבקת מרק בצל
- 1/4 כפית כמון או חוויאג' למרק
- 2 כפות אבקת מרק תיבול ירקות שורש
- מלח
- 2 כפות שמן קנולה
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בסיר מרק בקוטר 24 ס"מ ובעומק 13 ס"מ, כף חמאה+2 כפות שמן קנולה
-
02.
מוסיפים 3 בצלים אדומים פרוסים
-
03.
מוסיפים 3 בצלים לבנים גדולים פרוסים
-
04.
מאדים על להבה קטנה את הבצלים הרבה זמן ובסבלנות (אפילו 30 דקות) עד שמתקרמל. המכסה מכוסה חלקית ומדי פעם בוחשים
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים לסיר: 2 כפות קמח רגיל ומערבבים היטב עד שלא יהיו גושים 1/4 כוס גריסי פנינה 1/2 1 כוסות עדשים ירוקים ושקית ערמונים חתוכים לפרוסות
-
06.
מערבבים שתי דקות
-
07.
ממלאים את הסיר 3/4 מגובהו במים ומוסיפים: כוס יין לבן שיש לכם בבית כמה עלי פטרוזיליה שלמים ומי שרוצה יוסיף גם את השורש מרתיחים ומנמיכים להבה
-
08.
מוסיפים: כפית אבקת מרק בצל 2 כפות אבקת מרק תיבול ירקות שורש מלח ופלפל שחור להשלמת הטעמים
-
09.
מבשלים כשעה וחצי על הלהבה הכי קטנה
-
10.
אם המרק מאד סמיך מוסיפים מים רותחים
-
11.
לקראת סוף הבישול מוסיפים כמה קישואים חצויים ובטטות חתוכות גס וממשיכים לבשל עד שיתרככו