מרק ארטישוק ירושלמי - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מרק ארטישוק ירושלמי

המרק המושלם לחורף (וגם לכל יום אחר בשנה): מרק ארטישוק ירושלמי עשיר ומיוחד עם בצל, כרישה, שמנת ותבלינים

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק ארטישוק ירושלמי
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל3-4 מנות:

לרכישה >>
  • 1/2 שקית בצל קצוץ "סנפרוסט"
  • 1 שקית ארטישוק ירושלמי "סנפרוסט"
  • 1 כרישה חתוכה לפרוסות עבות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות עלי טימין טרי (רק העלים ללא הגבעול)
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 5 כוסות מים
להגשה:
  • קרוטונים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר עמוק מניחים שמן זית ואת הירקות, מוסיפים תבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בכיסוי חלקי כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    לאחר 20 דקות מסירים מהאש וטוחנים את הכל בעזרת בלנדר מוט.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מחזירים ללהבה ומוסיפים שמנת לבישול, מבשלים כ-10 דקות נוספות עד הסמכה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מומלץ להגיש לצד קרוטונים.

  • 06.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)