מרק ארטישוק ירושלמי
המרק המושלם לחורף (וגם לכל יום אחר בשנה): מרק ארטישוק ירושלמי עשיר ומיוחד עם בצל, כרישה, שמנת ותבלינים
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 40 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
													צילום: נמרוד סונדרס
													עיצוב: נעה קנריק
						
					
				
			המרכיבים ל 3-4 מנות:
- 1/2 שקית בצל קצוץ "סנפרוסט"
 - 1 שקית ארטישוק ירושלמי "סנפרוסט"
 - 1 כרישה חתוכה לפרוסות עבות
 - 4 כפות שמן זית
 - 1 כפית מלח
 - 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
 - 1/4 כפית אגוז מוסקט
 - 2 כפות עלי טימין טרי (רק העלים ללא הגבעול)
 - 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
 - 5 כוסות מים
 
									להגשה:
								
															- קרוטונים
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
בסיר עמוק מניחים שמן זית ואת הירקות, מוסיפים תבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								02.
								
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בכיסוי חלקי כ-20 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								03.
								
לאחר 20 דקות מסירים מהאש וטוחנים את הכל בעזרת בלנדר מוט.
טיימר מופעל
 - 
								04.
								
מחזירים ללהבה ומוסיפים שמנת לבישול, מבשלים כ-10 דקות נוספות עד הסמכה ומגישים.
טיימר מופעל
 - 
								05.
								
מומלץ להגיש לצד קרוטונים.
 - 
								06.
								
בתאבון!
 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						
									

