מתכון רולדת גבינות מלוחות | השף הלבן

רולדת גבינות מלוחות

רולדות עם הרבה גבינות אם לאירוח, אם כמנה ראשונה. בכל מקרה מדובר בהצלחה

מאת: עורך שף לבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רולדת גבינות מלוחות

המרכיבים ל8 מנות:

  • 1/2 קילו בצק פילו
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 250 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם גבינת פרומעז מסרת קולאז
  • 150 גרם גבינת קשקבל מסדרת קולאז’
  • 1/2 גביע שמנת תנובה "בטעם של פעם"
  • 2 ביצים
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
  • 3 כפות בצל עירית או בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את הבצק עפ"י הוראות היצרן.

  • 02.

    מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד שמן הזית.

  • 03.

    מורחים בעזרת מברשת שמן זית על 4 דפי פילו ומניחים אותם אחד על גבי השני.

  • 04.

    מניחים את מילוי הגבינות לרוחב הדף, בקצה התחתון, כאשר משאירים מכל צד שוליים נקיים ברוחב 5 ס"מ. מגלגלים את הבצק סביב המלית ואת הקצוות מקפלים כלפי מטה כך שמתקבלת רולדה סגורה מכל צדדיה.

  • 05.

    מניחים את הרולדה בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180-170 מעלות ואופים במשך 17 דקות. במידה ורוצים להוסיף למעלה שומשום, קצח או כל תוספת אחרת, יש להברישקודם את הבצק בביצה טרופה.

    טיימר מופעל
    00:17:00
הכנת? כאן מדרגים
(124)