קרואסוני גבינה מלוחים
השף ניר צוק משתף אותנו במתכון שלו לקרואסון גבינה מלוח, לנשנוש או לצד הקפה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל32 יחידות:
- 200 גרם חמאת תנובה
- 250 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
- 150 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל
- 1 גביע קוטג’ תנובה
- 3 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 1 שקית א. אפייה
- 1 ביצה טרופה להברשה
- מעט מלח גס לזריה מעל
הוראות הכנה:
-
01.
מגרדים את גבינת הקולאז’ קצ’קבל.
-
02.
לשים את כל חומרי הבצק יחד ויוצרים בצק חלק ואחיד.
-
03.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה עגול.
-
04.
חותכים כל עלה בצק ל- 8 משולשים (מהקצה למרכז).
-
05.
מגלגלים מן הצד הרחב לצר לצורת קרואסון.
-
06.
טורפים בקערית קטנה את הביצה ומברישים בעדינות את המאפים.
-
07.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ-35 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים מעט ואוכלים עוד באותו היום. ניתן להכין עד שלב האפייה, להקפיא ולאפות ביום הרצוי
הכנת? כאן מדרגים