מתכון קרואסוני גבינה מלוחים | השף הלבן

קרואסוני גבינה מלוחים

השף ניר צוק משתף אותנו במתכון שלו לקרואסון גבינה מלוח, לנשנוש או לצד הקפה

מאת: השף ניר צוק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרואסוני גבינה מלוחים

המרכיבים ל32 יחידות:

  • 200 גרם חמאת תנובה
  • 250 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
  • 150 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל
  • 1 גביע קוטג’ תנובה
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 שקית א. אפייה
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • מעט מלח גס לזריה מעל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגרדים את גבינת הקולאז’ קצ’קבל.

  • 02.

    לשים את כל חומרי הבצק יחד ויוצרים בצק חלק ואחיד.

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה עגול.

  • 04.

    חותכים כל עלה בצק ל- 8 משולשים (מהקצה למרכז).

  • 05.

    מגלגלים מן הצד הרחב לצר לצורת קרואסון.

  • 06.

    טורפים בקערית קטנה את הביצה ומברישים בעדינות את המאפים.

  • 07.

    מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ-35 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 08.

    מצננים מעט ואוכלים עוד באותו היום. ניתן להכין עד שלב האפייה, להקפיא ולאפות ביום הרצוי

הכנת? כאן מדרגים
(119)