מתכון קיש גבינות צאן ופלפלים | השף הלבן

קיש גבינות צאן ופלפלים

קיש חגיגי של גבינות צאן ופלפלים, מתאים לשבועות ולכל יום בשנה

מאת: ליטל ירון
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש גבינות צאן ופלפלים

המרכיבים ל10 מנות/ תבנית בקוטר 26:

מרכיבים:
  • 2 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון ביצה
  • 2 כפות מים, קרים
  • 300 גרם גבינת צאן, סוגים שונים, מגוררות גס
  • 2 כפות רוזמרין, קצוץ
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • מעט מלח
  • 225 מ״ל שמנת מתוקה
  • לפי הטעם פלפל שחור גרוס, טרי
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל צהוב

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית

  • 02.

    מערבבים את החלמון עם שתי כפות מים, צרים מהבצק כדור, משטחים קלות, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה

  • 03.

    מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ

  • 04.

    משמנים תבנית קיש מתפרקת בקוטר 26 ס"מ, מניחים את הבצק, מהדקים, קוטמים שאריות, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה

  • 05.

    למילוי: שמים את כל החומרים למילוי במעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה. יוצקים את המילוי על הבצק

  • 06.

    מסדרים בצורה אסטטית את שלושת הפלפלים כל פעם צבע אחר בצורה מעגלית ואופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 07.

    מצננים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(58)