פשטיציו - פשטידת מנגולד- תפוא , גבינות ומצה שבורה | השף הלבן

פשטיציו – פשטידת מנגולד

פשטידת מנגולד וגבינות מסורתית שתתאים גם לפסח

מאת: מתי פורת
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 8:

  • פירה מ-3 תפוחי אדמה בינוניים
  • חבילת מנגולד
  • 150 גרם פטה עיזים 16% של פיראוס
  • חצי גביע קוטג' תנובה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
  • 2 ביצים
  • 4 מצות (תלוי בתבנית, צריך לרפד את התבנית)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים את התבנית עם מצות רטובות, שיהיו רכות אבל לא ספוגות במים.

  • 02.

    להכנת המלית: מגרדים את הגבינות, מערבבים ביחד עם הביצים, מוסיפים את הפירה ומוסיפים עלי מנגולד שטופים חתוכים דק דק ומערבבים.

  • 03.

    טועמים את המלית, במידה והיא לא מלוחה מספיק ניתן להוסיף עוד מעט גבינת פטה.

  • 04.

    משטחים את המלית על המצות.

  • 05.

    מפזרים מעט מהגבינות מלמעלה.

  • 06.

    אופים בתנור בחום של 190 מעלות עד הזהבה.

  • 07.

    ניתן להגיש עם לאבנה של פיראוס בצד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.