פשטידת תרד טבעונית
פשטידת תרד טבעונית רכה וטעימה שמכינים ממש בקלות. המרקם הקרמי והעסיסי שלה הוא בזכות השישמו בממרח סויה, שגם מעניק טעם נפלא
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 כף שמן זית
- 2 בצלים קלופים וקצוצים
- 1 שקית (800 גרם) עלי תרד או מדליוני תרד "סנפרוסט" מופשרים ומסוננים מנוזלים
לבלילה:
- 1 גביע (250 גרם) ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי או בטעם שום שמיר
- 1 כף גדושה טחינה גולמית
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1 כפית מחוקה פלפל
- 1/3 כוס קמח לבן או כוסמין או ללא גלוטן
אפשרות להגשה:
- 2 כפות טחינה
- שקדים פרוסים קלויים
- עלי פטרוזיליה
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה.
-
02.
מחממים כף שמן זית בסוטאז' או מחבת גדולה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית כ 5 דקות עד תחילת הזהבה. מעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
03.
סוחטים בידיים את התרד להגרת נוזלים ומצרפים לקערה. מצרפים את מרכיבי הבלילה ומערבבים לעיסה אחידה.
-
04.
מעבירים לתבנית ואופים כ 50 דקות עד שהמאפה מתייצב.
טיימר מופעל
-
05.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים