מאפה פילו – במילוי משגע של פטריות וגבינה | השף הלבן

מאפי פילו במילוי פשטידת פטריות וגבינות

איך משדרגים את הפשטידה של ארוחת הערב? רחלי קרוט סידרה לכם רעיון מקורי: מיני פשטידות עם פטריות וגבינות מעולות עטופות בבצק פילו!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפי פילו
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 10 יחידות:

  • תרסיס שמן
  • 6 דפי פילו מופשרים על פי הוראות היצרן
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים לבנים קלופים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 סלסלה פטריות שמפניון
  • 100 גרם גבינת כנען תנובה
  • 50 גרם גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו "COLLECTION"
  • 3 ביצים L
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות.

  • 02.

    במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשף שמן זית עד הזהבה.

  • 03.

    מוסיפים שום כתוש ופטריות ומטגנים במשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מעבירים לקערה בינונית.

  • 05.

    מוסיפים את שאר המצרכים פרט לבצק הפילו ומערבבים.

  • 06.

    פורסים דף פילו ומשמנים היטב עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית.

  • 07.

    מניחים מעל דף נוסף ושוב משמנים.

  • 08.

    חותכים את 2 דפי הפילו הצמודים ל-4 ריבועים.

  • 09.

    מניחים בתוך תבנית שקעים ריבוע של הבצק ומהדקים לתחתית ולדפנות. את שולי הבצק מותירים פתוחים למעלה.

  • 10.

    ממלאים את השקעים עם הבצק בתערובת הפשטידה, עד 3/4 גובה, וסוגרים עם יתרת הבצק.

  • 11.

    משמנים את החלק העליון עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית.

  • 12.

    חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ותערובת הפשטידה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 13.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.