פיצה מלאווח
פיצה טעימה וזריזה על בסיס עלה מלאווח מבלי להפעיל תנור. הלכנו על בייסיק: רוטב עגבניות, גבינה ועלי בזיליקום. תרגישו חופשי לשדרג עם התוספות האהובות עליכם
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל 2-4:
מרכיבים:
- 2 כפיות שמן זית או אחר
- 2 עלי מלאווח "מעדנות"
- 2/3 כוס רוטב לפיצה "אוליביה"
- 2/3 כוס פתיתי גבינת "עמק" או פתיתי מוצרלה / גאודה של "קולקשן"
להגשה: עלי בזיליקום טריים
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מכינים את הרוטב והגבינה בהישג יד. מחממים כפית שמן זית במחבת ומניחים בה עלה מלאווח. מכסים ומטגנים 2 דקות על להבה בינונית, מנמיכים להבה ומטגנים 5 דקות נוספות עד שהמלאווח תופח במחבת.
טיימר מופעל
-
03.
הופכים את המלאווח, מורחים עליו בזריזות מהרוטב ומפזרים גבינה. מכסים ומטגנים 2 דקות על להבה בינונית, מנמיכים ללהבה נמוכה ומטגנים עוד 4-5 דקות עד שתחתית המלאווח מזהיבה. מוציאים לצלחת, מוסיפים עלי בזיליקום ומגישים מיד.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים