פיצה מבסיס כרובית – מתכון לפיצה ללא גלוטן | השף הלבן

פיצה מבסיס כרובית

נמנעים מגלוטן? אין סיבה שתיפרדו מהפיצה – מתכון לפיצה מושלמת על בסיס בצק פתיתי כרובית מבלי פגיעה בטעם, קלה ומהירה להכנה

מאת: חנוך שכטר
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: יעל מגן

המרכיבים ל3 פיצות בינוניות:

  • 1 ביצה
  • 70 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן", מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור, גרוס
לרוטב:
  • 1 כף שמן זית
  • 6 עגבניות, קצוצות דק ומסוננות ממים
  • מלח
  • 1 שן שום, כתושה
לפיזור מעל הרוטב:
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן", מגוררת
  • לגיוון: עלים מ-3 גבעולי בזיליקום
לבסיס:
  • 1 שקית (800 גרם) פתיתי כרובית מוקפאים "סנפרוסט"

הוראות הכנה:

  • 01.

        מפשירים את הכרובית במים פושרים במסננת וסוחטים בתוך מגבת עד לייבוש.

  • 02.

        מערבבים בקערה פתיתי כרובית, ביצה, מוצרלה, מלח ופלפל.

  • 03.

        משטחים ומהדקים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-C200 כ-20 דקות עד להשחמה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

        מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית, מוסיפים את העגבניות, המלח, והשום, מבשלים כ-6 דקות, ומקררים.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 05.

        מוציאים מהתנור, מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים את המוצרלה ועלי הבזיליקום ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות עד להמסת הגבינה. מקררים כ-3 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(10)