פיצה מבסיס כרובית – מתכון לפיצה ללא גלוטן | השף הלבן

פיצה מבסיס כרובית

נמנעים מגלוטן? אין סיבה שתיפרדו מהפיצה – מתכון לפיצה מושלמת על בסיס בצק פתיתי כרובית מבלי פגיעה בטעם, קלה ומהירה להכנה

מאת: חנוך שכטר
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: יעל מגן

המרכיבים ל 3 פיצות בינוניות:

  • 1 ביצה
  • 70 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן", מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור, גרוס
לרוטב:
  • 1 כף שמן זית
  • 6 עגבניות, קצוצות דק ומסוננות ממים
  • מלח
  • 1 שן שום, כתושה
לפיזור מעל הרוטב:
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן", מגוררת
  • לגיוון: עלים מ-3 גבעולי בזיליקום
לבסיס:
  • 1 שקית (800 גרם) פתיתי כרובית מוקפאים "סנפרוסט"

הוראות הכנה:

  • 01.

        מפשירים את הכרובית במים פושרים במסננת וסוחטים בתוך מגבת עד לייבוש.

  • 02.

        מערבבים בקערה פתיתי כרובית, ביצה, מוצרלה, מלח ופלפל.

  • 03.

        משטחים ומהדקים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-C200 כ-20 דקות עד להשחמה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

        מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית, מוסיפים את העגבניות, המלח, והשום, מבשלים כ-6 דקות, ומקררים.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 05.

        מוציאים מהתנור, מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים את המוצרלה ועלי הבזיליקום ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות עד להמסת הגבינה. מקררים כ-3 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(10)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.