פוקצ'ה טבעונית עם עגבניות שרי צלויות
אולגה טוכשר עם מתכון לפוקצ'ה איטלקית טבעונית עם תוספת עגבניות שרי ותימין. תוספת מושלמת, נימוחה וארומטית לכל ארוחה

המרכיבים ל 8-10:
- 500 גרם (3.5 כוסות) קמח
- 25 גרם (1/2 קובייה/שקית) שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
- 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים
- 1 כף שמן זית
- 1.5 כפיות מלח
- 20 עגבניות שרי, אפשר בצבעים שונים, חצויות
- 8-10 ענפי תימין
- מלח גס
- שמן זית להברשה
- גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הקמח, השמרים, המים והשמן בקערת מיקסר עם וו לישה ומעבדים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-8 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד דקה, עד שמתקבל בצק אחיד, רך וקצת דביק.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הבצק על משטח עבודה, לשים ומקבצים לכדי כדור. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד להכפלת הנפח.
-
03.
מוציאים את הבצק שתפח מהקערה, לשים כדי להוציא את בועות האוויר ומשטיחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לצורה עגולה או אובלית לעובי כ-
-
04.
5 ס"מ.
-
05.
מייצרים בפוקצ'ה גומחות עמוקות בעזרת לחיצת אצבע. שמים מעל את עגבניות השרי עם החתך כלפי למעה, מפזרים את עלי התימין והמלח, ומזלפים בנדיבות שמן זית.
-
06.
מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
07.
מחממים תנור ל-250 מעלות, או חום הכי גבוה שיש.
-
08.
אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות, או עד להזהבה יפה.
טיימר מופעל
-
09.
יוצקים על גבי הפוקצ'ה החמה תלוליות מעדן סויה ומגישים. אם לא מגישים מיד – מכסים במגבת או שומרים בשקית לשמירה על הרכות.