עוגת רוגעלך מלוחה – מתכון משגע של רון יוחננוב | השף הלבן

עוגת רוגעלך מלוחה במילוי גבינות ועשבי תיבול

זוכרים את הטרנד של עוגות הרוגעלך? קבלו את החידוש של רון יוחננוב: עוגה שמורכבת מהמון רוגעלכים מלוחים במילוי עשבי תיבול וגבינות מעולות. מתכון בול לאירוח

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת רוגעלך מלוחה
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל6 יחידות:

לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 כוס (50 מ"ל) שמן
  • 300 מ"ל מים
  • כפית מלח
למילוי:
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן עשבי תיבול – פטרוזיליה / כוסברה / נענע / בזיליקום / לפי טעמכם האישי
  • ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
להברשה:
  • ביצה טרופה
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת המיקסר מניחים את המלח בתחתית, מעליו קמח, שמרים, סוכר, ומים.

  • 02.

    מתחילים ללוש את הבצק כמה דקות עד שמתגבש בצק. מיד כשמתחיל להתגבש הבצק יש להוסיף את השמן.

  • 03.

    ממשיכים ללוש כ-8 דקות. אם צריך, ניתן להוסיף מעט מים. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 04.

    עוטפים את הבצק במגבת (השמרים צריכים לנשום) או בניילון נצמד (ומשאירים חור לאוויר) ומתפיחים במשך שעה לפחות. לאחר מכן מחלקים את הבצק לגודל הרצוי. מומלץ לעבוד עם משקל ולחלק את הבצק לחתיכות שוות. אפשר גם להתפיח את הבצק ללילה במקרר כשהבצק מכוסה בצורה הרמטית.

  • 05.

    לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק למלבן דק.

  • 06.

    בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי.

  • 07.

    מניחים מתערובת המילוי על כל מלבן בצק ומורחים על כל המלבן בעזרת כף.

  • 08.

    מגלגלים כל מלבן לרולדה וחותכים בעזרת קלף לפרוסות.

  • 09.

    מסדרים את פרוסות הבצק בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לתפיחה נוספת של חצי שעה לפחות.

  • 10.

    מסירים את המגבת, מורחים בביצה טרופה ומכינים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכחצי שעה או עד הזהבה.

  • 11.

    מגישים לצד ירקות חתוכים וגבינה רכה.

הכנת? כאן מדרגים
(14)