סרוגיות גבינת כנען
תשכחו מהבורקסים הקלאסיים בארוחת השבועות הקרובה. קבלו את המתכון של רחלי קרוט מתוך חוברת שבועות לבורקסים סרוגים במילוי גבינת כנען שירשימו את כולם
המרכיבים ל 8-10 מנות:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה מעדנות מופשר
- 1/2 גביע (125 גרם) בולגרית פיראוס 16% או 24% שומן מסוננת
- 1/2 גביע (125 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 24% או קוטג' תנובה 5%
- 1/3 שקית (150 גרם) פתיתי עמק 28%
- 1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען של השף הלבן 5% שומן
- 1 ביצה בגודל L
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
-
02.
המלית: שמים בקערה בינונית את כל מרכיביה ומערבבים.
-
03.
מקמחים קלות את משטח העבודה, פותחים עליו את הבצק וחותכים לריבועים בגודל כ-16X16 ס"מ. מחלקים כל ריבוע ל-4 ריבועים שווים מחוברים: חותכים מאמצע כל צלע לכיוון המרכז, כמעט עד הסוף. מניחים 2 כפות מהמלית על הריבוע השמאלי התחתון. מעבירים את הריבוע הימני העליון באלכסון, כך שיכסה את המלית, ומהדקים. חותכים את הריבועים הנותרים, הימני התחתון והשמאלי העליון, לרצועות דקות בעובי כ-1 ס"מ, מהצלע החיצונית פנימה (משאירים אותן מחוברות בקצה). שוזרים את הרצועות בצורת שתי וערב מעל הבצק המכסה את המלית. מכינים כך את כל הסרוגיות.
-
04.
מסדרים את הסרוגיות על נייר האפייה ומברישים בביצה הטרופה.
-
05.
אופים 30-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים ומצננים. מגישים.
טיימר מופעל