מתכון לפיצה עם פטריות פורטובלו או זוקיני וגבינת פטה כבשים | השף הלבן

מתכון לפיצה עם פטריות פורטובלו וגבינת פטה כבשים – או עם זוקיני וגבינת פטה עזים

מתכון לפיצה לבנה משגעת, שקשה להפסיק לזלול. הבצק קל הכנה, בלי מיקסר ובלי התפחה.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לפיצה עם פטריות פורטובלו וגבינת פטה כבשים – או עם זוקיני וגבינת פטה עזים

המרכיבים ל5:

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח לפיצה או קמח ללחם או קמח לבן רגיל
  • 2 כפות שטוחות מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • כף וחצי סוכר
  • 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים
  • 580 מ"ל (2 כוסות ו- 1/3) מים פושרים/חמימים (עד 30 מעלות) 3 כפות שמן זית
  • לעיטור הפיצה:
  • שמן זית
  • 5 יח' זוקיני, טריים מאוד ויפים, שטופים היטב
  • או
  • 10 פטריות פורטובלו/חורש בינוניות
  • 250 גרם (1 חבילה) גבינת פטה עזים/כבשים פיראוס
  • אפשרות לעיטור: עלי פטרוזיליה, שטופים היטב

הוראות הכנה:

  • 01.

    שימו לב לכך שלא שוטפים פטריות. אם יש לכלוך אפשר לנגבו במגבת נייר.

  • 02.

    מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים 2-3 תבניות בנייר אפייה.

  • 03.

    בקערה גדולה, רחבה ונוחה ללישה מערבבים קמח, מלח וסוכר בעזרת כף עד לאיחוד. יוצרים גומה במרכז.

  • 04.

    בקערה קטנה מערבבים שמרים ומים חמימים/פושרים בעזרת מטרף ידני קטן או מזלג, עד לפירוק הגושים.

  • 05.

    מוסיפים שמן זית למי השמרים ומערבבים.

  • 06.

    יוצקים את תערובת מי השמרים למרכז קערת הקמח ומערבבים בכף. עוברים ללישה ולשים חמש דקות (ולא פחות).

  • 07.

    מחלקים את הבצק לחמישה כדורים. על משטח מקומח (או על נייר אפייה) מרדדים כל כדור בעזרת מערוך דק ככל שניתן

  • 08.

         ומעבירים כל יריעת בצק לתבנית מרופדת בנייר.

  • 09.

    מורחים על כל יריעת בצק מרודדת 1-2 כפות שמן זית, בעזרת מברשת.

  • 10.

    קוטמים את קצוות הזוקיני. בעזרת קולפן מגלפים פיסות דקיקות של זוקיני טרי. לחילופין חותכים פטריות (לא שוטפים!)

  • 11.

         לפרוסות דקות. מסדרים יפה על יריעת הבצק (המשוחה בשמן) ביחס של זוקיני אחד/שתי פטריות ליריעת בצק אחת.

  • 12.

    מפזרים 50 גרם פירורי גבינת פטה עזים/כבשים על כל יריעת בצק. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים

  • 13.

         במשך 6-8 דקות, בהתאם לגודל יריעת הבצק, או עד ששוליה של הפיצה מתחילים להזהיב או להשחים קלות.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 14.

    מוציאים, אם רוצים, מעטרים בעלי פטרוזיליה, ומגישים. ממשיכים כך עם יתר יריעות הבצק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)