מתכון לפיצה עם פטריות פורטובלו וגבינת פטה כבשים – או עם זוקיני וגבינת פטה עזים
מתכון לפיצה לבנה משגעת, שקשה להפסיק לזלול. הבצק קל הכנה, בלי מיקסר ובלי התפחה.
המרכיבים ל5:
- לבצק:
- 1 ק"ג קמח לפיצה או קמח ללחם או קמח לבן רגיל
- 2 כפות שטוחות מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- כף וחצי סוכר
- 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים
- 580 מ"ל (2 כוסות ו- 1/3) מים פושרים/חמימים (עד 30 מעלות) 3 כפות שמן זית
- לעיטור הפיצה:
- שמן זית
- 5 יח' זוקיני, טריים מאוד ויפים, שטופים היטב
- או
- 10 פטריות פורטובלו/חורש בינוניות
- 250 גרם (1 חבילה) גבינת פטה עזים/כבשים פיראוס
- אפשרות לעיטור: עלי פטרוזיליה, שטופים היטב
הוראות הכנה:
-
01.
שימו לב לכך שלא שוטפים פטריות. אם יש לכלוך אפשר לנגבו במגבת נייר.
-
02.
מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים 2-3 תבניות בנייר אפייה.
-
03.
בקערה גדולה, רחבה ונוחה ללישה מערבבים קמח, מלח וסוכר בעזרת כף עד לאיחוד. יוצרים גומה במרכז.
-
04.
בקערה קטנה מערבבים שמרים ומים חמימים/פושרים בעזרת מטרף ידני קטן או מזלג, עד לפירוק הגושים.
-
05.
מוסיפים שמן זית למי השמרים ומערבבים.
-
06.
יוצקים את תערובת מי השמרים למרכז קערת הקמח ומערבבים בכף. עוברים ללישה ולשים חמש דקות (ולא פחות).
-
07.
מחלקים את הבצק לחמישה כדורים. על משטח מקומח (או על נייר אפייה) מרדדים כל כדור בעזרת מערוך דק ככל שניתן
-
08.
ומעבירים כל יריעת בצק לתבנית מרופדת בנייר.
-
09.
מורחים על כל יריעת בצק מרודדת 1-2 כפות שמן זית, בעזרת מברשת.
-
10.
קוטמים את קצוות הזוקיני. בעזרת קולפן מגלפים פיסות דקיקות של זוקיני טרי. לחילופין חותכים פטריות (לא שוטפים!)
-
11.
לפרוסות דקות. מסדרים יפה על יריעת הבצק (המשוחה בשמן) ביחס של זוקיני אחד/שתי פטריות ליריעת בצק אחת.
-
12.
מפזרים 50 גרם פירורי גבינת פטה עזים/כבשים על כל יריעת בצק. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים
-
13.
במשך 6-8 דקות, בהתאם לגודל יריעת הבצק, או עד ששוליה של הפיצה מתחילים להזהיב או להשחים קלות.
טיימר מופעל
-
14.
מוציאים, אם רוצים, מעטרים בעלי פטרוזיליה, ומגישים. ממשיכים כך עם יתר יריעות הבצק.