מקלות גבינה וטימין | השף הלבן

מקלות פרמזן וטימין

הנישנוש האולטימטיבי או המלווה המושלם לארוחת שבועות? זה לא משנה! זה פשוט טעים

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות

המרכיבים ל 25 מקלות:

  • ⅔1 קמח (אפשר להשתמש ב1 כוס קמח רגיל ו⅔ כוס קמח כוסמין או מלא)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • כמה ענפים של טימין טרי
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה מאד (אבל לא מומסת)
  • 200 גרם פתיתי גבינת פרמזן קולקשן
  • 6 כפות מים
  • עוד קצת קמח לקימוח משטח העבודה
  • ביצה טרופה להברשה – לא חובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל200 מעלות ומכינים נייר אפייה

  • 02.

    לקערה גדולה מנפים את הקמח והתבלינים (לא את הטימין) ומערבבים לפיזור שווה של התבלינים.

  • 03.

    מוסיפים את החמאה הרכה והגבינה ולשים היטב ידנית.

  • 04.

    מוסיפים את המים ומעבדים שוב. יוצרים כדור ומעבירים אותו למשטח מקומח ולשים עוד כדקה על משטח מקומח.

  • 05.

    פורשים על השיש נייר אפייה, מפזרים מעט קמח ומעבירים אליו את

  • 06.

    הכדור.

  • 07.

    מועכים את הכדור ויוצרים מלבן שמנמן, בעובי 2-3 ס"מ ומתחילים לרדד את המלבן בעדינות לכל הכיוונים, עם הידיים

  • 08.

    מסדרים אותו כל פעם בחזרה לצורת מלבן בעובי 9 ס"מ.

  • 09.

    מפזרים את הטימין על הבצק ומעבירים עוד רידוד כדי שהוא יכנס

  • 10.

    קצת לבצק.

  • 11.

    מקפלים את הנייר סביב המלבן ושולחים למקרר לרבע שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים את הבצק עם הנייר על תבנית של

  • 12.

    תנור.

  • 13.

    עם גלגלת של פיצה או עם סכין חדה חותכים למקלות ארוכים, כשהכל חתוך מפרידים בין המקלות ויוצרים רווחים קטנים ביניהם

  • 14.

    (הם לא גדלים הרבה בזמן האפייה).

  • 15.

    embed"

  • 16.

    מברישים ביצה טרופה על המקלות.

  • 17.

    אופים על 200 מעלות (טורבו) כ 15-18 דקות.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 18.

    המקלות מוכנים כשהם זהובים וקשים. הוציאו אחד ושברו אותו – אם

  • 19.

    הוא יבש בפנים – הוא מוכן.

  • 20.

    מצננים את המקלות לגמרי – לפני שמאחסנים אותם בקופסא אטומה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.