מתכון למקלות גבינה מלוחים | השף הלבן

מקלות גבינה מקמח כוסמין

מקלות גבינה במתכון קל ומהיר, שגם הילדים יטרפו. חטיף קריספי שאפשר לקחת איתך לכל מקום, פיקניק, ים או בריכה.

מאת: אריאל בן חמו
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקלות גבינה מלוחים
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל20 יחידות:

  • כוס וחצי קמח כוסמין
  • 100 גרם חמאה "תנובה" רכה
  • 100 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 50 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 2 ענפי אורגנו טרי, רק העלים קצוצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים תנור ל – 200 מעלות בתוכניתטורבו.

  • 02.

        בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הגלם עדלקבלת בצק חלק וגמיש. 3-5 דקות לישה. בהתחלה זה נראה שאין מספיק נוזלים, אל תחששוזה מסתדר.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

        מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה למלבןבעובי של כ – 1 סנטימטר.

  • 04.

        בעזרת גלגלת פיצה או סכין גדולה וחדהחותכים את המלבן לרצועות בעובי של 1/2 סנטימטר.

  • 05.

        אופים כ – 10-12 דקות או עד שהמקלותמשחימים מעט בכל הצדדים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)