מאפינס פטה ועגבניות שרי בחמש דקות | השף הלבן

מאפינס פטה ועגבניות שרי בחמש דקות

מתכון קל-הכנה, שאפשר להכין עם הילדים בחופשה: רק מערבבים בקערה ומכניסים לתנור.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס פטה ועגבניות שרי בחמש דקות

המרכיבים ל6 מאפינס גדולים:

  • 2 ביצים גדולות
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% "תנובה"
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה עזים פיראוס 16% שומן, מפוררת
  • 230 גרם (כוס וחצי ועוד 2 כפות) קמח תופח
  • 1/2 כפית מלח
  • לעיטור: 16 עגבניות שרי תמר (או רגילות), שטופות וחצויות לרוחב
  • לזילוף ובזיקה לפני האפייה: מעט שמן זית ומלח אטלנטי דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    במקום גבינת פטה עזים אפשר להשתמש בגבינת פטה כבשים או בגבינה בולגרית "פיראוס", אחוזי השומן – לשיקולכם.במקום עגבניות שרי אפשר לשלב בעיסה (לא כעיטור) זיתי קלמטה מגולענים או כל זיתים אחרים לטעמכם.במקום תבנית מאפינס גדולים מסיליקון, שמפיקה מאפינס גדולים מאוד, אפשר להכין את המאפה בתבנית שקעים: שימו לב לכך שמשך האפייה יתקצר משמעותית.המאפינס הללו במיטבם מייד לאחר האפייה: אם אינכם מגישים אותם מייד, אפשר לאפותם מבעוד מועד לחממם בחום נמוך בתנור לפני ההגשה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס גדולים מסיליקון במעט שמן זית.

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה טורפים ביצים, שמנת חמוצה ושמן זית עד לאיחוד.

  • 04.

    מוסיפים פירורי גבינת פטה ומערבבים במרית.

  • 05.

    מוסיפים קמח תופח ומלח ומערבבים במרית, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.

  • 06.

    יוצקים לשקעים שבתבנית, מעטרים בחצאי עגבניות שרי, מזלפים מעט שמן זית ובוזקים מעט מאוד מלח אטלנטי דק על העגבניות ומכניסים לתנור. אופים במשך 29-32 דקות (כ-20 דקות בתבנית שקעים) או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש. מוציאים, מצננים 5 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:32:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)