מאפינס דלעת, גבינת פטה כבשים וגרעיני דלעת
מאפינס כתומים, טעימים ובריאים, שילדים זוללים בשמחה.
המרכיבים ל16 מאפינס גדולים:
- 1.4 ק"ג דלעת (משקל ברוטו, כולל קליפה)
- 3 כפות שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 200 גרם גבינת פטה כבשים 5% פיראוס, חתוכה גס
- 3 ביצים גדולות
- 160 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח לבן
- 160 גרם (כוס וכף) קמח מלא
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- מעט מלח דק
- לעיטור: 60 גרם גרעיני דלעת קלופים או 2-3 כפות שומשום
- לשימון: כף שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
השילוב בין קמח מלא וקמח לבן והבחירה בגבינה עם 5% שומן בלבד יתאימו במיוחד לתקופה זו, של אחרי החגים. במקום גרעיני דלעת אפשר לעטר את המאפינס בשומשום.
-
02.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בשני ניירות אפייה. שוטפים את פיסת הדלעת (עם הקליפה), מניחים בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס ומעסים את הדלעת, לספיגת הטעמים. מכניסים לתנור ואופים במשך 50 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג/סכין בדלעת. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות. מוציאים את הדלעת ומצננים כ-15 דקות, או עד שניתן לקלפה.
טיימר מופעל
-
03.
בעזרת סכין מסירים את קליפת הדלעת ומעבירים למעבד מזון. מרסקים עד לקבלת מחית חלקה.
-
04.
מוסיפים גבינת פטה, כף שמן זית, ביצים טרופות ומרסקים.
-
05.
בקערה קטנה מערבבים קמח לבן, קמח מלא ואבקת אפייה. מוסיפים למעבד המזון ומפעילים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. בעזרת מרית אוספים את שניתז על דופנות המיכל ומעבדים שוב, עד לאיחוד ולא מעבר לכך. מתבלים במעט מאוד מלח ופלפל שחור גרוס גס (זכרו נא שהגבינה מלוחה – והדלעת כבר תובלה).
-
06.
בעזרת מברשת סיליקון משמנים 2-3 תבניות מאפינס מסיליקון בכף שמן זית. יוצקים מן העיסה לשקעים בתבנית, עד 2/3 גובה כל שקע.
-
07.
מעטרים בנדיבות בגרעיני דלעת ומכניסים לתנור. אופים במשך 23-25 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים היטב וקיסם הננעץ בהם יוצא יבש. מוציאים, מצננים כ-10 דקות, מחלצים התבנית ומגישים.
טיימר מופעל