מאפינס ברוקומיני ותירס עם גבינת פטה – לפסח – ללא גלוטן | השף הלבן

מאפינס ברוקומיני ותירס עם גבינת פטה – ללא גלוטן

מאפינס נהדרים וללא גלוטן, שילדים יאהבו ויזללו בכיף.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפינס ברוקומיני ותירס עם גבינת פטה – ללא גלוטן

המרכיבים לל-6 מאפינס גדולים:

  • 1 חב' ברוקומיני (משקל 225 גרם ברוטו, כולל אריזה, משקל נטו: 215 גרם)
  • שמן זית
  • מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • 400 גרם (1/2 חבילה) גרעיני תירס מוקפאים סנפרוסט
  • 125-150 גרם גבינת פטה עזים 16% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים גדולות
  • 70 גרם (1/2 כוס) קורנפלור
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית אבקת אפייה (כשרה לפסח, אם מקפידים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    ברוקומיני הוא ברוקולי קטן, עדין וטעים במיוחד, שניתן להשיג אצל הירקנים המובחרים ולעתים גם במרכולים. אם לא משיגים ברוקומיני, השתמשו במשקל זהה של פרחי ברוקולי טריים ויפים במיוחד. כיוון שהגבינה מלוחה, אין צורך להמליח את העיסה. אם בחרתם באחת הגבינות המעודנות של "פיראוס" במקום בפטה עזים, הוסיפו מעט מלח לעיסה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס גדולים (רצוי מסיליקון) במעט מאוד שמן זית.

  • 03.

    מכינים סיר מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. בינתיים מסירים את העלים מגבעולי הברוקומיני, קוטמים את ה-1/6 התחתונה של כל הגבעולים, חותכים כל גבעול לפיסות (משאירים את הראשים שלמים) בגודל 2 ס"מ לערך. שוטפים היטב.

  • 04.

    כשמופיע בעבוע רציני בסיר, זורקים את פיסות הברוקומיני לסיר ומבשלים במשך דקה וחצי. מכינים מסננת מעל קערה בכיור. מסננים את הברוקומיני למסננת מעל הקערה (לא נפטרים מהמים). בסיר הריק, עדיין על אש גבוהה, מחממים כף שמן זית. כשהשמן חם מחזירים את הברוקומיני לסיר, מערבבים, מתבלים במעט מלח ומעבירים לקערת ערבוב בינונית-גדולה. שמים בצד.

  • 05.

    מחזירים את מי הבישול של הברוקומיני לסיר (אין צורך לשטפו) על אש גבוהה ומביאים שוב לרתיחה. כשמופיע בעבוע מוסיפים את גרעיני התירס ומבשלים במשך 3 דקות. מסירים מן האש, מסננים ומוסיפים לקערה שבה הברוקומיני. מערבבים בעדינות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    מוסיפים לקערה קוביות גבינת פטה ומערבבים.

  • 07.

    טורפים ביצים בקערית ומוסיפים לקערת הברוקומיני והתירס.

  • 08.

    בקערית יבשה מערבבים קורנפלור, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת התירס ומערבבים עד לאיחוד ולהיטמעות האבקות. יוצקים לתבנית המאפינס באופן שווה ומהדקים מטה בידיים נקיות.

  • 09.

    כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 35-38 דקות או עד להתייצבות והזהבה טובה. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:38:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)