קלצונה במחבת מבצק גבינה לבנה
קבלו מנה מפנקת במיוחד! בצק קלצונה מושלם עם גבינה לבנה שכולם אוהבים
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
מצרכים לבצק:
- 1 גביע גבינה לבנה 5% של תנובה
- 1.5 כוסות קמח לבן תופח (או קמח לבן רגיל עם כפית אבקת אפיה)
- 1 כף חומץ – לא לוותר!
- 1/2 כפית מלח
למילוי:
- פתיתי עמק / פתיתי מוצרלה השף הלבן / פתיתי טריו השף הלבן
להברשה:
- 20 גרם חמאה מומסת או 2 כפות שמן זית מעורבב עם כפית פסטו
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה, מערבבים את כל המרכיבים של הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. אם צריך, אפשר להוסיף מעט קמח.
-
02.
מחלקים את הבצק ל-4 וכל חלק מגלגלים לכדור על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול, ממלאים בגבינה ומקפלים כמו קלצונה.
-
03.
מחממים מחבת היטב בלי שמן ומטגנים את הקלצונה מצד אחד, הופכים, מורחים בחמאה והופכים שוב עד שהופכים לשזופים וזהובים.
-
04.
מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים