ספוליאטלה גבינות מלוח מ-5 מצרכים של רחלי קרוט | השף הלבן

ספוליאטלה גבינות מלוח מ-5 מצרכים של רחלי קרוט

המתכון הזה ישנה את כל מה שידעתם על ספוליאטלה. רחלי קרוט מדגימה איך להכין בקלות ספוליאטלה מלוח בעזרת טריק שלא חשבתם עליוץ

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ספוליאטלה גבינות מלוח מ-5 מצרכים של רחלי קרוט

המרכיבים ל15 בורקסים:

מצרכים:
  • 8 עלי פילו מופשרים על פי הוראות היצרן
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 5 כפות גבינת שמנת 5% תנובה
  • 5 כפות גדושות גבינה בולגרית או פטה פיראוס
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים עלה פילו על השיש, כשהצד הרחב כלפי מטה, ומברישים בשכבה דקה של חמאה.

  • 02.

    מגלגלים את עלה הפילו מהצד הרחב כלפי פנים ליצירת גליל הדוק.

  • 03.

    מברישים עוד עלה פילו ומניחים את הרולדה שיצרתם בתחתית עלה הפילו. מגלגלים את הגליל ביחד עם עלה הפילו החדש שהוברש כך שהגליל בעצם גדל ברוחב שלו.

  • 04.

    חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו. בכל פעם מברישים עלה חדש, מניחים בתחתית את הגליל ומגלגלים יחד לגליל גדול יותר. מניחים בצד.

  • 05.

    בקערה בינונית מערבבים את כל הגבינות.

  • 06.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 07.

    חותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי 1 ו-1/2 ס"מ בערך (חשוב עם סכין חדה כדי שיחתך יפה וחלק).

  • 08.

    בעזרת האצבעות דוחפים את החלק הפנימי של פרוסת הבצק המגולגלת כך שנוצר בעצם כיס. ממלאים כל כיס בכפית גדושה של גבינות וסוגרים את החלק הפתוח על ידי הצמדה של 2 הצדדים.

  • 09.

    חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.

  • 10.

    מניחים את המאפים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 30 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)