מתכון למאפינס קוטג במילוי ביצה רכה
לא תאמינו כמה קל להכין את המאפינס המושלם לארוחת הבוקר. ביס מענג, ארומטי ועשיר בחלבון לפתיחת הבוקר עם חיוך

המרכיבים ל 8 יחידות:
- 1/2 חבילת קוטג׳ 5% (125 גרם)
- 1 ביצה L
- 100 גרם קמח תופח
- כפית מלח
- 50 מ״ל חלב תנובה
- 30 גרם חמאה מומסת תנובה
- 60 גרם פתיתי טריו השף הלבן
- חופן בצל ירוק קצוץ
- 8 ביצים לבישול
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים סיר עם מים חמים ומעט מלח, כשהמים הגיעו לרתיחה מנמיכים את האש ושמים את הביצים בסיר.
-
02.
מכוונים טיימר 5 וחצי דקות
-
03.
בינתיים מכינים קערה עם מי קרח, כשהטיימר הסתיים בעזרת כף מעבירים את הביצים מהסיר למי הקרח.
-
04.
נוקשים על קליפת הביצה ומקלפים בעדינות את הקליפה, נזהרים לא לפצוע את החלמון.
-
05.
מחממים תנור ל-180 טורבו
-
06.
מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
-
07.
משמנים תבנית מאפינס, שמים מבלילת המאפינס עד ל-1/3 גובה, מניחים בכל שקע ביצה רכה אחת ומכסים בבלילת המאפניס עד לכיסוי מלא של הביצה.
-
08.
מפזרים מעל מעט מלח גס ואופים כ-15 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
09.
מגישים חם, בתאבון!