בורקס משפחתי של גבינות וקוטג׳ - השף הלבן

בורקס משפחתי של גבינות וקוטג׳

בורקס בגודל משפחתי, שכיף לחלוק וגם להכין

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס משפחתי של גבינות וקוטג׳
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 10-12 :

  • 1 חבילת עלי פילו מעדנות מופשרת לפי הוראות היצרן
  • מעט שמן זית להברשה
למילוי:
  • 3 ביצים
  • 2 חבילות קוטג׳ של תנובה
  • 1 חבילה גבינת חמד של פיראוס
  • 200 גרם פתיתי גבינה קשה (טריו השף הלבן, עמק וכדומה)
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום כתושות
לקישוט:
  • שומשום (לא חובה)
גודל תבנית: תבנית בגודל 23/23 ס״מ או בגודל דומה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

  • 02.

    מערבבים את כל חומרי המילוי.

  • 03.

    חותכים את ערימת עלי הפילו לגודל התבנית.

  • 04.

    מניחים מחצית מהחבילה בתחתית התבנית המשומנת (ככה כמו שהיא בלי להפריד עלים).

  • 05.

    משמנים במעט שמן זית עם מברשת.

  • 06.

    מניחים את כל המילוי על הפילו.

  • 07.

    מניחים על המילוי את המחצית השנייה של החבילה ושוב משמנים הפען מעט יותר בנדיבות.

  • 08.

    עם סכין חדה חותכים לקוביות.

  • 09.

    מפזרים שומשום אם רוצים.

  • 10.

    אופים 35-45 דקות או עד ששחום.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.