לחמניות מעוצבות לבית הספר
רון יוחננוב נפגש עם שחר ואורן ויצא עם מתכון ללחמניות מעוצבות שהילדים יוכלו לקחת לבית הספר, כל אחד עם המילוי המועדף עליו.
המרכיבים ל12 יחידות:
- 500 גרם קמח לבן מנופה
- כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
- 2 כפות סוכר
- כפית גדושה מלח
- 25 גרם חמאה תנובה קרה חתוכה לקוביות
- 300 מ"ל חלב תנובה
- פתיתי מוצרלה של השף הלבן
- פסטו
- עגבניות מיובשות
- כל תוספת שהילדים אוהבים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת המיקסר עם וו לישה, מניחים מלח ומעליו קמח, שמרים, סוכר וחלב, ומפעילים.
-
02.
לאחר שמתגבש בצק מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה. אם צריך מוסיפים עוד מעט חלב.
טיימר מופעל
-
03.
מניחים את הבצק להתפחה של שעה.
-
04.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים במשקל של 100 גרם.
-
05.
לאחר המנוחה של הכדורים, מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
06.
מכדררים את הבצק ומשטחים לפיתה, חותכים בעזרת גלגלת חתך ישר מ-2 הצדדים. ממלאים בכפית פסטו, פרוסות עגבניות טריות ומפזרים מעל פתיתי מוצרלה. ניתן להחליף מילוי לכל דבר אחר שהילדים אוהבים.
-
07.
מקפלים וסוגרים את הקצוות כך שנוצר רק המילוי במרכז (דומה לחצ'פורי)
-
08.
מפזרים מעל את פתיתי הפרמזן ואופים בתנור כ-20 דקות או עד הזהבה
טיימר מופעל
-
09.
מגישים חם