לחמניות מעוצבות לבית הספר | השף הלבן

לחמניות מעוצבות לבית הספר

רון יוחננוב נפגש עם שחר ואורן ויצא עם מתכון ללחמניות מעוצבות שהילדים יוכלו לקחת לבית הספר, כל אחד עם המילוי המועדף עליו.

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: שחר ואורן, רון יוחננוב

המרכיבים ל12 יחידות:

מצרכים:
  • 500 גרם קמח לבן מנופה
  • כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • כפית גדושה מלח
  • 25 גרם חמאה תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 300 מ"ל חלב תנובה
למילוי:
  • פתיתי מוצרלה של השף הלבן
  • פסטו
  • עגבניות מיובשות
  • כל תוספת שהילדים אוהבים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת המיקסר עם וו לישה, מניחים מלח ומעליו קמח, שמרים, סוכר וחלב, ומפעילים.

  • 02.

    לאחר שמתגבש בצק מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה. אם צריך מוסיפים עוד מעט חלב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מניחים את הבצק להתפחה של שעה.

  • 04.

    לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים במשקל של 100 גרם.

  • 05.

    לאחר המנוחה של הכדורים, מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 06.

    מכדררים את הבצק ומשטחים לפיתה, חותכים בעזרת גלגלת חתך ישר מ-2 הצדדים. ממלאים בכפית פסטו, פרוסות עגבניות טריות ומפזרים מעל פתיתי מוצרלה. ניתן להחליף מילוי לכל דבר אחר שהילדים אוהבים.

  • 07.

    מקפלים וסוגרים את הקצוות כך שנוצר רק המילוי במרכז (דומה לחצ'פורי)

  • 08.

    מפזרים מעל את פתיתי הפרמזן ואופים בתנור כ-20 דקות או עד הזהבה

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    מגישים חם

הכנת? כאן מדרגים
(16)