בורקס מוצרלה לחזרה לבית הספר | השף הלבן

בורקס מוצרלה לחזרה לבית הספר

עדי קלינגהופר עם מתכון לבורקס מוצרלה שהילדים ישמחו לקחת ללימודים

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס מוצרלה לחזרה לבית הספר
צילום: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל15 בורקסים:

מצרכים:
  • חבילה של בצק עלים מעדנות מופשר על פי הוראות היצרן
  • 200 גרם גבינת כנען של תנובה
  • 200 גרם גבינת פטה כבשים/עזים 5% של פיראוס
  • 200 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
  • ביצה אחת
לקישוט:
  • ביצה טרופה
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות, טורבו.

  • 02.

    בקערה מפוררים גבינת כנען וגבינת פטה, מוסיפים את פתיתי המוצרלה והביצה, מערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת מלית אחידה.

  • 03.

    מניחים את בצק העלים על משטח עבודה (נוח יותר על נייר אפייה), פורסים לריבועים ובמרכז כל ריבוע מניחים מלית גבינה וסוגרים למשולש. כך חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

  • 04.

    מניחים את הבורקסים במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה.

  • 05.

    בעזרת מזלג סוגרים את קצוות הבורקס ומעל מפזרים שומשום ואופים כ-25 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מוציאים מאפייה, מצננים מעט ומגישים לצד ירקות, ביצה וגבינות.

הכנת? כאן מדרגים
(3)