מאפה פילו עם חציל שרוף, עגבניות צלויות ובולגרית
חציל על האש ובולגרית זה שילוב מנצח. העגבניות הצלויות מוסיפות למאפה הזה מתקתקות נהדרת ובצק הפילו אורז את המילוי בפריכות
המרכיבים ל8-10:
- 10 עגבניות שרי חצויות
- מלח ופלפל
- 1 כף שמן זית
- 2 חצילים גדולים או 4 קטנים
- 1 כוס יוגורט עיזים של תנובה
- 2 ביצים טרופות
- 1 כף קמח
- 1 כף אורגנו מיובש או 2 כפות אורגנו טרי קצוץ
- 200 גרם גבינה בולגרית 5% "פיראוס" מפוררת
- 6 עלי בצק פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
- שמן זית להברשה
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
שורפים את החצילים על אש גלויה, כ 5 דקות מכל כיוון, עד שהקליפה שרופה ותוך החציל רך. אפשרות ב: לחילופין, אופים בתנור בחום של 220-250 מלות כ 25-30 דקות עד שהם רכים (אפשר יחד עם העגבניות - ראו בסעיף הבא). קולפים את החצילים וקורחים לרצועות. מסננים מנוזלים.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל 250-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים את עגבניות בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה. בוזקים מעט מלח ופלפל ומזלפים שמן זית. צולים כ 20-25 דקות עד שהעגבניות מתרככות ומתחילות להזהיב. מנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות.
טיימר מופעל
-
03.
טורפים יוגורט, ביצים, קמח, אורגנו, מלח ופלפל לבלילה אחידה.
-
04.
משמנים את 2 התבניות העגולות. מניחים בכל אחת עלה פילו ומברישים בשמן זית. מניחים עלה שני, לא חופף, כך שקוקדקודיו יתמקמו בצלעות של הראשון ומברישים בשמן זית. מניחים עלה שלישי, לא חופף, ומברישים בשמן זית.
-
05.
שמים מחצית מהחצילים בתבניות, מפזרים מחצית מהבולגרית שמים את שאר החציל ויוצקים את בלילת היוגורט. מפזרים את העגבניות ואת יתר הבולגרית ואופים כ 30 דקות עד שהפילו זהוב והמילוי יציב.
טיימר מופעל