מתכון מאפה גבינה תאנים ותמרים | השף הלבן

מאפה גבינה תאנים ותמרים

מאפה גבינה תאנים ותמרים

מאת: אבי שליסל
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
מאפה גבינה תאנים ותמרים

המרכיבים ל 8 מנותתבנית פאי חד פעמית בקוטר 29:

  • 1 גביע (750 גרם) גבינה לאפיה 5% שומן מסדרת השף הלבן
  • 0.5 ק"ג תאנים
  • 150 גרם תמרים מגולענים
  • 3 ביצים
  • 0.75 כוס קמח תופח
  • 0.75 כוס סוכר
  • תבנית חד פעמית לאפיה, משומנת
  • תבנית פאי חד פעמית בקוטר 29 משומנת בחמאת תנובה
  • + 0.25 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפזרים בתבנית 1/4 כוס סוכר.

  • 02.

    חוצים את התאנים ומסדרים 3/4 מהכמות במעגל חיצוני בתבנית. משאירים שוליים של 1 ס"מ משפת התבנית .

  • 03.

    לסדר מעגל פנימי וחופף של תמרים ולסיום את שארית התאנים במרכז .

  • 04.

    מערבבים את הגבינה עם ביצים ויתרת הסוכר.

  • 05.

    מקפלים את הקמח לתוך תערובת הגבינה ומערבבים היטב .

  • 06.

    יוצקים מעל התאנים והתמרים ומיישרים בעזרת מרית .

  • 07.

    מניחים את תבנית המאפה בתוך תבנית שנייה, עמוקה מעט. מוסיפים כ 3-4 כוסות מים (ליצירת אמבט מים) ומניחים בתנור שחומם מראש ל -170 מעלות.

  • 08.

    אופים 45 דקות עד שמוכן .

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 09.

    מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה . ניתן להגיש חם או קר .

הכנת? כאן מדרגים
(63)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.