מתכון מאפה גבינה תאנים ותמרים | השף הלבן

מאפה גבינה תאנים ותמרים

מאפה גבינה תאנים ותמרים

מאת: אבי שליסל
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
מאפה גבינה תאנים ותמרים

המרכיבים ל8 מנותתבנית פאי חד פעמית בקוטר 29:

  • 1 גביע (750 גרם) גבינה לאפיה 5% שומן מסדרת השף הלבן
  • 0.5 ק"ג תאנים
  • 150 גרם תמרים מגולענים
  • 3 ביצים
  • 0.75 כוס קמח תופח
  • 0.75 כוס סוכר
  • תבנית חד פעמית לאפיה, משומנת
  • תבנית פאי חד פעמית בקוטר 29 משומנת בחמאת תנובה
  • + 0.25 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפזרים בתבנית 1/4 כוס סוכר.

  • 02.

    חוצים את התאנים ומסדרים 3/4 מהכמות במעגל חיצוני בתבנית. משאירים שוליים של 1 ס"מ משפת התבנית .

  • 03.

    לסדר מעגל פנימי וחופף של תמרים ולסיום את שארית התאנים במרכז .

  • 04.

    מערבבים את הגבינה עם ביצים ויתרת הסוכר.

  • 05.

    מקפלים את הקמח לתוך תערובת הגבינה ומערבבים היטב .

  • 06.

    יוצקים מעל התאנים והתמרים ומיישרים בעזרת מרית .

  • 07.

    מניחים את תבנית המאפה בתוך תבנית שנייה, עמוקה מעט. מוסיפים כ 3-4 כוסות מים (ליצירת אמבט מים) ומניחים בתנור שחומם מראש ל -170 מעלות.

  • 08.

    אופים 45 דקות עד שמוכן .

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 09.

    מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה . ניתן להגיש חם או קר .

הכנת? כאן מדרגים
(63)