מאפה בצק עלים עם מוצרלה וארטישוק – מתכון שווה לחג | השף הלבן

מאפה בצק עלים עם מוצרלה וארטישוק

מאפה מהיר שאפשר להכין בכמה דקות בלבד: יונית צוקרמן סידרה לכם מתכון למאפה בצק עלים עם מוצרלה, ארטישוק, פסטו וזיתי קלמטה שישדרג כל ארוחה

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה בצק עלים עם מוצרלה וארטישוק
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6-8:

  • 1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים חמאה, מעדנות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 שקית (200 גרם) לבבות ארטישוק של סנפרוסט, מסוננים וחתוכים לרבעים
  • צנצנת (180 גרם) פסטו איטלקי או בזיליקום של אוליביה
  • 15 זיתי קלמטה מגולענים
  • ½ שקית (250 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
להברשה:
  • ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות. 

  • 02.

    פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומרדדים מעט את מלבן הבצק. חותכים

  • 03.

    5 ס״מ מהשוליים סביב, יוצרים מסגרת ומניחים על מלבן הבצק. מהדקים היטב לבסיס, מברישים בביצה ומעבירים למקפיא כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הארטישוק 4-5 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מניחים את הבצק עם נייר האפייה בתבנית. מפזרים על פני הבצק תלוליות של ממרח פסטו, רבעי ארטישוק, זיתים ופתיתי מוצרלה.

  • 06.

    אופים 20-25 דקות עד שהבצק יבש ושחום. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.