מאפה ביצה בקן | השף הלבן

מאפה ביצה בקן

כשרוצים ארוחת בוקר או ערב קצת אחרת ועדיין שיהיו בה ביצים ומוצרי חלב. ביצה בקן גורמה ב-10 דקות עבודה אפויה בבצק יוגורט טעים עם תוספת גבינות מוקרמות.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה ביצה בקן
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4:

לבצק:
  • 1 מיכל (200 גרם) יוגורט תנובה
  • 1 ביצת תנובה טרופה
  • 2 כפות חמאת תנובה מומסת
  • 1 כוס + 1 כף קמח תופח (או 1 כוס קמח כוסמין מלא + 1 כפית אבקת אפיה)
  • 1/2 כפית מלח
לציפוי:
  • 4 ביצי תנובה
  • 1/2 כוס פתיתי עמק "תנובה"
  • 1/3 כוס גבינה בולגרית מפוררת "פיראוס"
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
גודל תבנית: תבנית 20 על 20

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 190 מעלות. שמים את מרכיבי הבצק בקערה או מעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד. משטחים בתבנית משומנת.

  • 02.

    יוצרים בבצק גומות ושוברים לתוכן את הביצים. מפזרים סביב הביצים עמק, בולגרית ופלפל. אופים כ 25 דקות עד שהבצק אפוי והגבינה מומסת. מגישים חם.

    טיימר מופעל

    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.