מתכון מאפה אישי של חציל ופטה עיזים מוקרם בטחינה וסומק | השף הלבן

מאפה אישי של חציל וגבינת פטה עיזים מוקרם בטחינה וסומק

מאפה אישי שהוא מנה ראשונה נהדרת לאירוח ולחג

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה אישי של חציל וגבינת פטה עיזים מוקרם בטחינה וסומק

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל לבן קצוץ
  • 1 ביצה קטנה
  • 1/2 כפית קמח תופח
  • מלח
  • 1 כפית עלי אורגנו קצוצים
  • 180 גרם גבינת פיראוס פטה עיזים של תנובה
  • פלפל שחור
  • טחינה גולמית
  • סומק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש את התנור ל180 מעלות.

  • 02.

    מחממים 3 כפות שמן זית ואת החציל קולפים וחותכים לקוביות 1 על 1 ס"מ.

  • 03.

    צולים את החציל עם הבצל עד להזהבה ומצננים מעל נייר סופג.

  • 04.

    מעבירים לקערה ומוסיפים מעל ביצה קטנה טרופה, חצי כפית קמח תופח, מלח, כפית עלי אורגנו טריים קצוצים, גבינת פטה מגורדת, מעט פלפל שחור ומערבבים. .

  • 05.

    מעבירים לתבניות אישיות קטנות ואופים בתנור.

  • 06.

    לאחר כ-25 -20 דקות אפייה, מוסיפים מעל כל מאפה חצי כפית של טחינה גולמית ואופים לעוד 5 דקות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 07.

    מוציאים את המאפים, בוזקים מעט סומק מעל ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(100)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.