מאפה אישי של חציל וגבינת פטה עיזים מוקרם בטחינה וסומק
מאפה אישי שהוא מנה ראשונה נהדרת לאירוח ולחג
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 חצילים בינוניים
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 בצל לבן קצוץ
- 1 ביצה קטנה
- 1/2 כפית קמח תופח
- מלח
- 1 כפית עלי אורגנו קצוצים
- 180 גרם גבינת פיראוס פטה עיזים של תנובה
- פלפל שחור
- טחינה גולמית
- סומק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש את התנור ל180 מעלות.
-
02.
מחממים 3 כפות שמן זית ואת החציל קולפים וחותכים לקוביות 1 על 1 ס"מ.
-
03.
צולים את החציל עם הבצל עד להזהבה ומצננים מעל נייר סופג.
-
04.
מעבירים לקערה ומוסיפים מעל ביצה קטנה טרופה, חצי כפית קמח תופח, מלח, כפית עלי אורגנו טריים קצוצים, גבינת פטה מגורדת, מעט פלפל שחור ומערבבים. .
-
05.
מעבירים לתבניות אישיות קטנות ואופים בתנור.
-
06.
לאחר כ-25 -20 דקות אפייה, מוסיפים מעל כל מאפה חצי כפית של טחינה גולמית ואופים לעוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מוציאים את המאפים, בוזקים מעט סומק מעל ומגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים