לחמניות פסטו וגבינות
אין כמו לחמניות גבינה! הן נראות מרשימות במיוחד אבל בפועל מאוד קלות להכנה. מתכון ללחמניות, מושלמות לארוחה משפחתית, עם טריו פתיתי גבינה שמשדרגים כל מאפה.
המרכיבים ל 10 יחידות:
- 3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן
- כף וחצי שמרים יבשים
- כף סוכר
- 1 כף מלח
- 1 ו-1/2 כוסות (360 מ"ל) חלב תנובה פושר
- 1/4 כוס (100 מ"ל) שמן זית
- 1 צנצנת פסטו "אוליביה"
- 1 שקית (300 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- חלבון ביצה
- עלי אורגנו טריים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק (מלבד המלח) ולשים היטב למשך 3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים כ-3 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה.
-
03.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ועל משטח מקומח מרדדים כל חלק של הבצק לעלה מלבני גדול בעובי של חצי ס"מ.
-
04.
מברישים את מלבן הבצק בפסטו ומפזרים טריו פתיתים בנדיבות.
-
05.
בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים משולשים ארוכים לרוחבו של כל המלבן.
-
06.
במרכז הקצה הדק של המשולש יוצרים חתך עם עד לאמצע המשולש, מגלגלים מהקצה הרחב לקצה הדק של המשולש לצורת קרואסון ובעזרת 2 מקלות עץ (צ'ופסטיקס או שיפודים) לוחצים משני צידי ה"קרואסון" כך שהקיפולים יבלטו החוצה
-
07.
מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בחלבון, מקשטים באורגנו ומתפיחים כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
09.
מגישים חם לצד גבינת שמנת, קוטג' או גבינה לבנה.
-
10.
בתאבון!