לחם-ארוחה במילוי פטה, פלפל קלוי וביצה
מאפה שקל להכין ושיוציא קריאות התפעלות מהאורחים שלכם – לחם ביתי מלא בדברים טובים. פרסה עבה היא ארוחה בפני עצמה

המרכיבים ל 15:
- 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח שמרים או קמח לבן + 1 כפית גדושה שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 3/4 (180 מ"ל) מים
- 3 כפות שמן זית
- 3/4 כפית מלח
- 3 פלפלים קלויים קלופים
- 150-200 גרם פטה כבשים 5% או 20% פיראוס
- 5 ביצים קשות
- חופן עלי אורגנו (לא הכרחי)
- לציפוי: 1 ביצה טרופה, 1 כף קצח או שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת מערבל קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים מים ושמן זית ומערבבים ידנית בעזרת וו הלישה לעיסה דביקה לא אחידה. מוסיפים מלח, מבריגים את וו הלישה במקומו ומערבלים 5-6 דקות לבצק גמיש וחלק. מכסים בנילון רופף ומניחים לתפוח כשעה עד שהבצק מכפיל נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
מניחים נייר אפיה מקומח קלות על משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומרדדים למלבן בעובי של כ 1-5 ס"מ באורך של כ 35 ס"מ.
-
03.
מפזרים על הבצק את הפטה, מניחים את הביצים בשורה לאורך הצלע הארוכה ומניחים לידן את הפלפלים. מפזרים אורגנו.
-
04.
מקפלים את שולי הבצק מימין ומשמאל פנימה ומגלגלים לגלילה כשהתפר בתחתית.
-
05.
מעבירים לתבנית, מכסים בנילון רופף או מגבת ונותנים לבצק לתפוח כ 40 דקות (בערך ב 50%, הוא לא צריך להכפיל את נפחו). בנתיים מחממים תנור ל 200 מעלות.
טיימר מופעל
-
06.
מברישים את הגלילה בביצה טרופה ובוזקים קצח או שומשום. אופים כ 30 דקות עד שהמאפה שחום היטב גם בתחתיתו. ממתינים לפחות 30 דקות לפני הפריסה.
טיימר מופעל