כיסים של בצק פריך במילוי חציל קלוי, אורגנו ובולגרית
חטיף פריך מבחוץ עם חציל ופטה בפנים ותיבל של אורגנו. רוצים לגוון? החליפו את החציל בפלפלים קלויים או זיקיני צלוי.

המרכיבים ל 25 יחידות:
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס יוגורט עיזים "תנובה"
- 2 כפות מים
- קורט אגוז מוסקט
- 1 חציל פרוס
- 1 כף שמן זית
- מלח, פלפל
- 2 כפות אורגנו קצוץ
- 1/2 כוס גבינה בולגרית 5%, 16% או 24% "פיראוס", מפוררת
- להברשה: חלמון טרוף עם 2 כפות מים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים בתבנית את פרוסות החציל, מזלפים שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ואופים כ 30 דקות עד שהוא רך וזהוב. מצננים, קוצצים ומערבבים עם הבולגרית והאורגנו.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים במעבד מזון את מרכיבי הבצק עד שהוא אחיד וגמיש. מניחים ל 20 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר7-8 ס"מ. מברישים את השוליים בחלמון טרוף, שמים בכל עיגול כפית מילוי וסוגרים לחצי עיגול. מהדקים את השוליים באצבעות ולאחר מכן בשיני מזלג ומניחים בתבנית. אופים כ 20-25 דקות עד שהכיסים משחימים ומגישים.
טיימר מופעל