חצ'פורי שוקולד
מאפה חצ'פורי מבצק עלים בגרסה שוקולדית מטורפת!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: אריאל בן חמו
עיצוב: אריאל בן חמו
המרכיבים ל 5-6:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
למילוי:
- 150 גרם מלית למאפים "השף הלבן"
- 200 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
- ביצה טרופה
אחרי אפייה:
- 100 גרם שוקולד מריר מומס- לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל – 180 מעלות בתוכנית טורבו.
-
02.
מפשירים את הבצק בהתאם להוראות על האריזה.
-
03.
ממיסים בזהירות את השוקולד למילוי במיקרוגל ומערבבים לאיחוד עם המלית למאפים.
-
04.
פותחים בעדינות את הבצק על משטח עבודה.
-
05.
חותכים את הבצק לרצועות בעובי 10 סנטימטר לרוחב הבצק.
-
06.
במרכז כל רצועה שמים כף גדושה מהמילוי וסוגרים לסירה משני הצדדים.
-
07.
מהדקים היטב את הסגירה ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
08.
מכסים במגבת ומתפיחים כ- 35 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
בעזרת מברשת מורחים ביצה טרופה על כל מאפה.
-
10.
אופים כ 25-30 דקות או עד שהמאפים מזהיבים מכל הצדדים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים