חלת עלים במילוי גזר, פרמזן ופפריקה מעושנת – לשבת מפנקת במיוחד
חלה חגיגית במיוחד עם מילוי של גזר ופרמזן. לשבת מפנקת או אירוח מושקע. למרות הרושם לא מסובך להכין אותה
המרכיבים ל2 חלות:
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 ביצה
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
- 2/3 כוס מים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות או מגוררים גס. או 2 כוסות פתיתי גזר סנפרוסט מופשרים ומסוננים
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כפית גדושה פפריקה מעושנת (אם אין - פפריקה מתוקה)
- מלח, פלפל
- 1/2 כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- להברשה: ביצה טרופה
- לציפוי: שומשום, פרג
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את המילוי: מחממים שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד תחילת הזהבה. מוסיפים את הגזר ומערבבים. אם משתמשים בגזרים טריים, מוסיפים למחבת 1/4 כוס מים, מכסים ומבשלים כ 5-6 דקות עד ריכוך. מידי פעם בודקים שלא נכרח ומערבבים. אם משתמשים בסנפרוסט מטגנים כדקה במחבת גלויה.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים שום, פפריקה ומעט מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהאש ומוסיפים פרמזן. מצננים לגמרי.
-
03.
שמים את מרכיבי הבצק בקערה ומערבלים 5-6 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר, עד שהבצק כמעט מכפיל נפחו.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-2
-
05.
מעצבים כל חלק כנחש עבה ומשטחים או מרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ ובאורך 30 ס"מ.
-
06.
מניחים במרכז העלה לאורכו מחצית תערובת הגזר, אוספים את השוליים ומהדקים כך שמתקבל נחש ממולא. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה כשהתפר כלפי מטה.
-
07.
מברישים בביצה טרופה ובוזקים שומשום או פרג. מניחים את התבנית ליד התנור ומחממים אותו ל 190 מעלות.
-
08.
בעזרת מספריים גוזרים בבצק חתכים אלכסוניים בזוית 45% ממשטח העבודה כך שהבסיס נשאר מחובר. מפנים כל פרוסה שמתקבלת לצד אחר, לסרוגין. אופים כ 25 דקות עד שהחלות שחומות.
טיימר מופעל