חלת מסקרפונה
יש חלה רגילה ויש את זו! מתכון נהדר שימלא את הבית בניחוחות לחלה חגיגית במילוי גבינת מסקרפונה מתוקה ונגיעות תפוז. ככה מתחילים שנה כמו שצריך
המרכיבים לחלה אחת:
- 500 גרם קמח לבן
- 1.5 כפות של שמרים יבשים
- 1 ביצה
- 1/4 כוס שמן
- 1 +1/4 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 3 כפות סוכר
- 250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 1 כף קליפת תפוז מגוררת או 3 כפות קליפות הדרים מיובשות קצוצות
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה טרופה עם כף חלב וכפית סוכר
- 1 כפית קליפת הדרים מגוררת
- 3 כפות סוכר
- 1/4 כוס מים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה עם וו לישה, או בקערה רגילה ללישה ידנית מניחים את הקמח, השמרים והסוכר יוצרים גומה ומניחים בתוכה את השמן, המלח, הביצה והמים.
-
02.
לשים היטב לבצק אחיד ומניחים להתפחה של שעה בקערה משומנת ומכוסה.
-
03.
לשים את הבצק בשנית לאחר ההתפחה על משטח מקומח ומרדדים את הבצק לעלה מלבני ארוך.
-
04.
מערבבים בקערית מרכיבי המלית.
-
05.
מורחים את המלית על עלה הבצק ומגלגלים לגלילה מהודקת.
-
06.
מגלגלים את הגלילה לצורת שבלול גדול.
-
07.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומצפים בביצה טרופה עם חלב.
-
08.
מניחים להתפחה ל- 20 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
09.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבת החלה.
טיימר מופעל
-
10.
בסיר קטן מבשלים יחד את מרכיבי הציפוי השני עד להמסת הסוכר ומסירים מהאש.
-
11.
כאשר החלה אפויה עדין חמה, מצפים אותה בסירופ בעזרת מברשת.