חלת מסקרפונה – מתכון לחלה במילוי גבינה מתוקה | השף הלבן

חלת מסקרפונה

יש חלה רגילה ויש את זו! מתכון נהדר שימלא את הבית בניחוחות לחלה חגיגית במילוי גבינת מסקרפונה מתוקה ונגיעות תפוז. ככה מתחילים שנה כמו שצריך

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חלת מסקרפונה
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק

המרכיבים לחלה אחת:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1.5 כפות של שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 +1/4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות סוכר
מצרכים למלית:
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת או 3 כפות קליפות הדרים מיובשות קצוצות
  • 2 כפות סוכר
מצרכים לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה עם כף חלב וכפית סוכר
מצרכים לציפוי לאחר האפייה:
  • 1 כפית קליפת הדרים מגוררת
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 כוס מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה עם וו לישה, או בקערה רגילה ללישה ידנית מניחים את הקמח, השמרים והסוכר יוצרים גומה ומניחים בתוכה את השמן, המלח, הביצה והמים.

  • 02.

    לשים היטב לבצק אחיד ומניחים להתפחה של שעה בקערה משומנת ומכוסה.

  • 03.

    לשים את הבצק בשנית לאחר ההתפחה על משטח מקומח ומרדדים את הבצק לעלה מלבני ארוך.

  • 04.

    מערבבים בקערית מרכיבי המלית.

  • 05.

    מורחים את המלית על עלה הבצק ומגלגלים לגלילה מהודקת.

  • 06.

    מגלגלים את הגלילה לצורת שבלול גדול.

  • 07.

    מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומצפים בביצה טרופה עם חלב.

  • 08.

    מניחים להתפחה ל- 20 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבת החלה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    בסיר קטן מבשלים יחד את מרכיבי הציפוי השני עד להמסת הסוכר ומסירים מהאש.

  • 11.

    כאשר החלה אפויה עדין חמה, מצפים אותה בסירופ בעזרת מברשת.

הכנת? כאן מדרגים
(1)