אצבעות פילו גבינה וכרובית
איזה תענוג! יונית צוקרמן משדרגת לנו את בורקס הפילו המסורתי עם תוספת מפתיעה של כרובית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

צילום: יונית צוקרמן
המרכיבים ל 12-15 יחידות:
- 1 שקית (800 גרם) פתיתי כרובית "סנפרוסט"
- 1 חבילה (500 גרם) עלי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
- 2 ביצים
- כף גדושה קמח
- 1 גביע גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 1 גביע קוטג 5% "תנובה"
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת קולקשן
- 200 גרם גבינה בולגרית 5% "פיראוס"
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את פתיתי הכרובית במים רבע שעה, מכבים את האש, מסננים ושופכים לקערה.
-
02.
מוסיפים את שאר מוצרי המלית ומערבבים היטב. מעבירים את המלית לשקית זילוף.
-
03.
גוזרים שני עלי פילו ל-4 ככה שנוצרים 8 מלבנים.
-
04.
על כל עלה מזלפים מלית. חשוב להשאיר כחצי ס"מ רווח בצדדים על מנת לקפל.
-
05.
מקפלים את שתי קצוות העלה על הגבינה ומגלגלים עד לקבלת מאפה בצורת סיגר.
-
06.
מברישים את המאפים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
הכנת? כאן מדרגים