אוזני המן במבחר מליות מהירות הכנה
איך אתם אוהבים את אוזני ההמן שלכם? מתכון לאוזני המן עם בצק פריך מוכן מראש שיחסוך לכם עבודה אבל לא ישפיע על הטעם והאיכות, במלית עשירה וטעימה של פרג ותמרים
המרכיבים ל30:
- 40 גרם חמאה "תנובה"
- 60 גרם סוכר
- כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס דבש
- גרידה מלימון אחד
- 300 גרם פרג טחון טרי
- כוס אבקת שקדים
- 3/4 כוס חלב "תנובה"
- 2 כפות ריבה איכותית
- 5 תמרים מזן מג'הול
- 1/2 כוס מים (חד פעמית שתייה קרה)
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כוס אגוזי פקאן טחונים גס
- 1 חבילה (600 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
הוראות הכנה:
-
01.
מפשיריםאת הבצק לילה (או לפחות 6 שעות) במקרר
-
02.
עובדים עם הבצק ישר מהמקרר – עבודה עם בצק קר הרבה יותר קלה, מרקם מאפה יהיה יותראוורירי.
-
03.
קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ או פחות עפ"י בחירתכם ומתעסקים עם הבצק כמה שפחות,חימום הבצק יפגע באיכותו. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתחקטן למלית ומהדקים.
-
04.
מניחים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.
-
05.
לפני האפייה רצוי להכניס את המאפה למקפיא – לשיפור המרקם והטעם
-
06.
אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
07.
במחבת עמוקה ממיסים חמאה, סוכר, תמצית וניל, דבש וגרידת לימון עד לקבלת נוזל אחיד.
-
08.
מוסיפים למחבת את הפרג ואת אבקת השקדים, מיד לאחר מכן מוסיפים את החלב ומערבבים עד לספיגת החלב.
-
09.
המלית אמורה לצאת רכה, אם יש צורך מוסיפים כמה כפות חלב.
-
10.
מוסיפים ריבה ומערבבים. המלית תהיה מעט מתוקה אך מתיקותה תתעדן לאחר האפייה.
-
11.
מצננים את המלית בטמפ' החדר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.***היזהרו מאפיית יתר הפוגמת במרקם הבצק – אופים רק עד שהבצק מזהיב מעט (הוא נותר הרבה יותר בהיר מבצק עלים או בצק שמרים)מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
-
12.
מגלענים את התמרים ושמים בסיר קטן יחד עם המים.
-
13.
מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות נוספות עד שהתמרים מתרככים מאוד ומרבית המים נספגו בהם. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה סודה לשתייה ומערבבים היטב. מצננים.
-
14.
מעבירים את התמרים למעבד מזון קטן, מוסיפים קינמון וטוחנים למחית. מוסיפים את האגוזים וטוחנים קצרות כך שיתקבלו אגוזים קצוצים גס.
-
15.
מצננים כחצי שעה.