שקשוקה בצבעים- מתכונים מיוחדים לשקשוקה שעוד לא הכרתם| השף הלבן

שקשוקה כתומה, ירוקה ואפילו ורדרדה

קבלו את המנה הקלאסית באריזה חדשה

מאת: מיכל אברמוביץ'

היא מזינה, פיקנטית, מנחמת, חמימה ועשירה בירקות – מה עוד אפשר לבקש מארוחת הבוקר או הערב שלנו? שקשוקה היא מעדן גם בגרסה הקלאסית, אבל אנחנו כל כך אוהבים אותה, שהתחשק לנו לחקור עוד אפשרויות, וחזרנו עם הצעות טעימות.

נעים מאוד וטעים מאוד – שקשוקה

שַׁקְשׁוּקָה (בערבית: شكشوكة – תערובת) היא מאכל מן המטבח הצפון אפריקאי, שמשלב ביצה מבושלת עם רוטב עגבניות, בצל, שום ופלפלים.

איך זכינו לכל הטוב הזה, כאן בישראל? לפי ויקיפדיה, את השקשוקה הביאו לישראל העולים החדשים מצפון אפריקה: ממרוקו, לוב, תוניסיה ואלג'יריה, ומהר מאוד היא הפכה למאכל נפוץ (ברור, היא מושלמת!).

לשקשוקה הקלאסית יש כמה גרסאות ששווה להכיר:

• הטריפוליטאית – בסיס מעגבניות, שום ותבלינים.
• התוניסאית – הבסיס הטריפוליטאי בתוספת בצל.
• מנמן (Menemen) – הגרסה הטורקית שמשלבת במנה תבלינים כמו אורגנו ונענע.
• אוז'ה (ojja) – וריאציה טורקית שמשלבת נקניקיות מרגז.

בתי קפה שמכבדים את עצמם תמיד יציעו בתפריט לפחות סוג אחד של שקשוקה, ואותה הם בדרך כלל יגישו במחבת שבו בושלה (זהירות, חם!). חלק מהם מציעים גיוונים כמו שקשוקה בלקנית (עם גבינת פטה או בולגרית), שקשוקה עם חצילים ועוד.

שקשוקה ירוקה עם תרד

אומרים שגיוון הוא התבלין של החיים, ואנחנו מזמינים אתכם להתחיל לגוון את השקשוקה ולעבור מאדום לירוק בפעם הבאה שאתם מכינים את המנה.

התרד עשיר בברזל, סידן, ויטמינים מקבוצת B וחומצה פולית, החיוניים לתפקוד תקין של מערכת החיסון, העצבים והדם. הוא בעל ערך קלורי נמוך וסיבים תזונתיים רבים, המסייעים לעיכול תקין ותחושת שובע.

אם אתם רוצים לשלב את הירוק "בקטנה", הוסיפו את התרד לרוטב השקשוקה הסטנדרטי שלכם ב-5 דקות הבישול האחרונות. רוצים רוטב ירוק למהדרין?
הקפיצו את התרד עם בצל ושום, הוסיפו שמנת השף הלבן עם אחוז שומן לבחירתכם, ותיהנו מרוטב ירוק מפנק, שבתוכו הביצים יכולות להתבשל בנחת.

שקשוקה ורודה עם סלק

אי אפשר לדבר עליה בלי להתייחס לצבע שלה – שלבו סלק ושמנת ותקבלו גוון ורוד אינסטגרמי ומושך, שגם ילדים יתלהבו ממנו. הלוק הייחודי הוא לא הסיבה היחידה להכין שקשוקה ורודה – הסלק עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים מקבוצת B, ברזל, אשלגן וחומצה פולית. הוא תורם לחיזוק מערכת החיסון, שיפור בריאות הלב ודרכי העיכול.

הקפיצו בצל ושום עם סלק מגורר, הוסיפו שמנת, מלח ופלפל – ויש לכם בסיס לרוטב ורוד מושלם וטעים. אפשר להוסיף מיץ לימון ופפריקה, להעשרת הטעם ויש לכם מנה מיוחדת שנותנת לביצים טוויסט של נסיכות.

עולם שלם של טעמים ואפשרויות
אפשר להכין את השקשוקה במבחר דרכים. הנה כמה וריאציות פשוטות שישדרגו את הטעמים שלה:

• עשבי תיבול: הוסיפו בזיליקום, פטרוזיליה או שמיר לשקשוקה כדי לגוון ולהעשיר את הערכים התזונתיים.
• קרם קוקוס: יעשיר את הרוטב ויהפוך אותו לקרמי וטעים במיוחד.
• פטריות מיובשות: יעמיקו את טעם הרוטב.
• שקשוקה אפויה: כן, אפשר לאפות את השקשוקה ולקבל תוצאה מרהיבה.
• פלפל חריף: למביני עניין. אם אין פלפל חריף טרי, עריסה יכולה לעשות את העבודה.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.