פיצה ביתית כמו באיטליה! - תוכן קולינרי | השף הלבן

פיצה ביתית שמרגישה כמו איטליה

בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מנסים להכין פיצה ביתית ברמה הגבוהה ביותר – ומצליחים! למרבה השמחה, התהליך לא חייב להיות ארוך, סבוך ומייגע, אלא מהנה ולגמרי מתגמל. אז איך מכינים פיצה ביתית ואיכותית? לא, הצעד הראשון הוא לא לחפש את מספר הטלפון של הפיצרייה הקרובה למקום מגוריכם. מה כן? הינה כמה טיפים ליצירת בצק מנצח, תוספות נהדרות ומרקם פשוט מושלם, ממש כמו באיטליה.

מאת: עורך השף הלבן
פיצה ביתית

לא מתחילים לפני שמחממים

לא מעט אופים חובבים מדווחים על תוצאות מופלאות בשימוש בטאבון ייעודי, אך אתם לגמרי יכולים להסתפק בתנור הביתי שלכם – אך להקפיד לעשות בו שימוש נכון. האידיאל הוא להגיע לטמפרטורה של כ-290 מעלות, וגם חשוב גם לחמם את משטח האפייה, בין אם מדובר בתבנית התנור הסטנדרטית או אבן שמוט (אבן ייעודית לאפייה). אם אתם משתמשים בטאבון או בתנור עצים (כיף לכם!), חממו אותו עם עצים כ-45 דקות עד שעה לפני תחילת האפייה.

העדיפו להשתמש בקמח פיצה

יש הרבה קיצורי דרך שאפשר לעשות כשמכינים פיצה ביתית, אך לבחור בקמח רגיל הוא לא אחד מהם. העדיפו להשקיע בקמח איכותי, רצוי קמח ייעודי לפיצה, ותיהנו מבצק מושלם. יש קמחי פיצה שאפילו לא יצריכו מכם התפחה של הבצק – הכי מהיר שיש, הכי איכותי שאפשר!

ממשטח ההכנה למשטח האפייה

גם אם תמצאו מתכונים ב10 דקות ותכינו בצק לתפארת, עדיין תידרשו להעביר אותו ממשטח ההכנה למשטח האפייה – מבלי שיינזק, יקרע או יאבד את צורתו. כאמור,  הדרך הטובה ביותר להשיג מרקם פריך ונהדר הוא להכין את הפיצה על גבי משטח מחומם מראש, וכדי לעשות זאת נקמח קלות את תחתית הפיצה לפני שנמשיך עם התוספות, ואז היא תחליק מיד למשטח הרצוי. לחילופין, תוכלו להכין את הפיצה על גבי נייר אפייה ולהעביר בעזרתו את הפיצה אל המשטח הרצוי.

השאירו את המערוך במגירה

גם אם סרקתם עשרות הוראות עד שמצאתם מתכון לפיצה שאהבה נפשכם, אל תוותרו על הדגש הבא: לאחר שהבצק נח ותופח כראוי, יש לו מרקם מושלם ואלסטי שממש קל למתוח בידיים – ולא להשתמש במערוך. כדי לשמור על אלסטיות הבצק, השתמשו בידיים כדי למתוח את הבצק לגודל ולצורה הרצויים. במקום לרדד את הבצק ולהצמידו למשטח האפייה, פשוט הניחו את כדור הבצק על המשטח המקומח ומשכו בעדינות מהמרכז כלפי חוץ, באמצעות האצבעות, עד שתעצבו צורת עיגול או אליפסה, עם שוליים מוגבהים (כי שם כל הכיף נמצא, כמובן!). אל תדאגו אם לא נוצר עיגול מושלם, זה כל היופי!

הוסיפו שכבה דקה (בלבד) של רוטב עגבניות

כדי שהפיצה לא תתקבל רטובה ולחה מדי, השתמשו ברוטב עגבניות במידה. גם אם אתם משתמשים בעגבניות טריות (ואנחנו בעד, כמובן), אל תגזימו. אם בחרתם בעגבניות שרי, חתכו אותן לשני חצאים וסחטו בעדינות את המיץ – כך שלא יהיה חלק מהרוטב. גם עגבניות בפחית שימורים עובדות על עיקרון זהה. סננו מתוכן את המים והנוזלים והשתמשו ברוטב, בשכבה דקה, עשירה ומלאה בטעמים.

בשלו את התוספות מראש

רוב הירקות והתוספות לא יהיו רכים מספיק רק מאפייה קצרה בחום גבוה יחד עם הפיצה, ולכן חשוב להכין אותם מראש. איך מטפלים בירקות השונים? את הברוקולי כדאי להקפיץ קלות, עלים כמו תרד, מנגולד או קייל (נהדרים על הפיצה ותורמים לערך התזונתי שלה רבות!) כדאי לסחוט היטב, חצילים או קישואים כדאי להמליח, לסחוט ולאפות או לטגן, ובפלפלים, בצל, פטריות או זיתים אין צורך לטפל לפני האפייה.

פינישים אחרונים

רגע לפני שהפיצה מוכנה להיכנס לתנור, הברישו את שוליה במעט שמן זית. עשו זאת שוב מיד כשהיא יוצאת מהתנור, וכך היא תקבל צבע עמוק וגם פריכות וטעם נהדרים. כשהפיצה מתחילה להיאפות וכשהבצק מתחיל לבעבע קלות, סובבו מעט את הפיצה כך שתקבל "מכת" חום מכל צדדיה. כשהיא מוכנה, הוציאו אותה לרשת אפייה במקום למשטח אטום, כך הבצק יישאר פריך.

לא כדאי להתפתות להוסיף עלי בזיליקום לפני האפייה, הם משחימים בקלות וגם הטעמים שלהם עשויים להיות מרים במקצת. כדי שהם יישארו טעימים, רעננים וטריים, פזרו את עלי הבזיליקום לאחר האפייה. אפשר גם לשדרג את הפיצה עם עשבי תיבול נוספים, כמו פטרוזיליה ועירית.

פיצה ביתית

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.