פטריות וגבינות – סיפור אהבה
אחד השילובים המוצלחים ביותר הקיימים במטבח הוא השילוב של פטריות עם גבינות. טעמן של הפטריות מחמיא לטעמן של הגבינות השונות וביחד הן יוצרות טעמים משגעים! הנה כמה מתכונים למנות נפלאות בשילוב השתיים.

מנת פתיחה טעימה ופשוטה מאין כמותה אשר תבטיח לכם מחמאות רבות, מינימום מאמץ ומקסימום טעם. להכנת מנת הפתיחה הקלילה הזו תזדקקו לפטריות פורטובלו וגבינת רוקפור בלבד. ראשית נקו היטב את הפטריות. לאחר מכן בעזרת כפית רוקנו את כל תכולתן של הפטריות כך שישארו לכם רק ראשי הפטריות מרוקנות לחלוטין.
כעת פוררו את גבינת הרוקפור לחתיכות קטנות ומלאו את הפטריות בגבינה.
כעת חממו תנור ל-170 מעלות, הניחו את הפטריות בתבנית פיירקס והכניסו לתנור לכעשר דקות. כשתוציאו את הפטריות מן התנור הגבינה תמס עליהן וטעמן יחד יהיה יוצא מן הכלל!
פשטידת פטריות נימוחה, טעימה, חמימה היא ללא ספק אוכל מנחם שמתאים גם לימים סגריריים אך תשתלב נפלא גם בארוחה המוגשת במרפסת בלילות קיץ חמים לצד סלט ירוק רענן. הנה מתכון המשלב את הפטריות לצד גבינת העיזים שבאפייה הופכת לטעימה עוד יותר.
למתכון זה שלושה שלבים: הכנת הבצק, הכנת המלית והכנת הרויאל.
תחילה נכין את הבצק, אלו המצרכים הנדרשים לשם כך: קמח, חמאה, ביצה, פסטו או ממרח עגבניות ומלח.
להכנת המלית נדרשים: פטריות שמפיניון, בצלים חתוכים לקוביות, מלח, פלפל, תימין טרי קצוץ, שיני שום כתושות ושמן זית.
להכנת הרויאל: מכלי שמנת 15% שומן, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וכף קורנפלור.
הכניסו את כל מרכיבי הבצק למערבל, בעזרת וו גיטרה ערבלו את כל המרכיבים עד קבלת בצק פירורי. לאחר מכן המשיכו בלישה ידנית כדי לא לחמם את הבצק יתר על המידה, עטפו אותו בניילון והניחו במקרר לשעה לפחות.
בזמן שהבצק נח בקירור החלו בהכנת המלית, חתכו את הפטריות לפרוסות, ובמחבת רחבה טגנו אותן ביחד עם הבצל ושאר התבלינים. תבלו לפי הטעם, צננו וסננו את המלית מנוזלים עודפים.
בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרויאל ומניחים במקרר.
לאחר שעה מוציאים את הבצק, מרדדים אותו, מניחים אותו על גבי הקלתית, נועצים בו מזלג ומחוררים את כולו ומחזירים למקרר לשעה נוספת.
לאפיית הפשטידה יש לחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות, לאחר מכן הכניסו את הקלתית לאפייה עם משקולות אפייה כדי שהבצק לא יתנפח למשך 20 דקות. לאחר שהבצק מזהיב קלות הוציאו אותו מהתנור מניחים עליו את המלית, עליה שופכים את הרויאל ועליו מניחים פרוסות של גבינת עיזים. מחזירים לאפייה כ-20 דקות נוספות או עד שהמרכז יציב.
יש המון סוגים של פטריות, כאשר הן מתאפיינות בצורה, מרקם וטעם שונה האחת מן השנייה. הנה מרק של מיקס פטריות נהדר שופע טעמים. להכנתו נזדקק לפטריות פורצ'יני מיובשות, פטריות שמפיניון טריות, פטריות פורטובלו טריות, פטריות שימג'י טריות, שמן זית, חמאה, בצל קצוץ דק, ערמונים קלופים בוואקום, שיני שום קצוצות, יין לבן יבש, ענף טרגון מופרד לעלים, חלב, שמנת מתוקה, ציר ירקות או מים, מלח ופלפל שחור גרוס.
להכנת המרק יש להשתמש בסיר גדול ולהמיס בו חמאה עם שמן זית, כעת טגנו את הבצל והערמונים יחד, הוסיפו את השום ואת הפטריות הטריות.
בינתיים את פטריות הפורצ'יני יש לשים בקערה עם מים רותחים כעשרים דקות.
עכשיו הוסיפו למרק יין לבן ובשלו כמעט עד לאידוי מוחלט שלו, הוסיפו את הטרגון את הפטריות המושרות עם המים שבהן הושרו (שימו לב שלחול שמצטבר בתחתית), הוסיפו את החלב והשמנת ואת המים או ציר הירקות. הרתיחו, כסו והנמיכו. בשלו עשרים דקות.
בסיום הבישול רסקו את המרק עם מוט ריסוק ידני, תוכלו לרסק למחית חלקה או חצי מחית ולהשאיר גם חתיכות של פטריות וערמונים. תבלו עם מלח ופלפל שחור והגישו.
אומנם כשאנו חושבים על שקשוקה אנו רואים בעיני רוחנו צבע אדום עז של העגבניות אך השקשוקה הזו לבנה, מיוחדת וטעימה. המצרכים להכנתה הם: מכל שמנת, פטריות שמפיניון, בצל קצוץ, שיני שום קצוצות, עלי תרד, ביצים וגבינת פטה.
להכנה יש לקחת מחבת גדולה לחמם בה מעט שמן זית ולטגן את הבצל ושיני השום, כעת הוסיפו את הפטריות הפרוסות ועלי התרד עד שיאבדו מנפחם. כעת הוסיפו את השמנת והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש מעט, הוסיפו את הביצים ובשלו עוד רבע שעה בסיום פזרו מעל את גבינת הפטה.
