עוגיות של חג לבן – מתכוני עוגיות לחג השבועות
חג השבועות מביא עמו הזדמנות להשתעשע עם שלל מתכונים חלביים מפנקים ומפתיעים. לדוגמה, אפשר לשדרג את מתכוני העוגיות המוכרים עם טוויסט גבינתי ומפתיע. את העוגיות אפשר להגיש בסיום ארוחת החג או סתם לנשנש כשמתחשק משהו מתוק. הנה מספר מתכוני עוגיות שמתאימים בול לחג השבועות.

עוגת עוגיות שוקולד צ׳יפס ומסקרפונה
אם אתם רוצים להמם את האורחים ובני המשפחה, זו לגמרי העוגה שכדאי לכם להכין. מתכון זה משלב שכבות של עוגיות שוקולד צ'יפס מטריפות עם שכבות אווריריות של גבינת מסקרפונה. מי אמר שעוגיות לא יכולות להיות בסיס לעוגה? העוגה הזו מוכיחה שזה לגמרי אפשרי. כך תכינו אותה:
להכנת העוגיות נערבל במיקסר: חמאה, סוכר חום, וניל ומלח על מהירות גבוהה־בינונית עד לקבלת קרם אחיד. נוסיף ביצה ונערבל שוב. נוסיף חצי מכל שמנת חמוצה ונערבל פעם נוספת. בקערה נפרדת נערבב יחד קמח, שקדים טחונים, סודה לשתייה ואבקת אפייה. ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף לקערה אחת את תערובת החומרים היבשים ותערובת החומרים הרטובים לסירוגין. לקראת סיום הערבול נוסיף את השוקולד צ'יפס. נעטוף את הבצק בניילון נצמד, נשטח מעט ונכניס לצינון במקרר למשך כשעה. נחמם את התנור לחום בינוני.
נחלק את בצק העוגיות לשני חלקים: שליש ושני שליש. את שני שליש הבצק נניח בין שני ניירות אפייה ונרדד. אחר כל נקרוץ מתוך הבצק שלושה עיגולים גדולים. נעביר את הבצק לתבנית. נחזור על הפעולה עם שליש הבצק הנותר ונקרוץ מתוכו שני עיגולים גדולים. על גבי עיגולי הבצק נפזר שוקולד צ'יפס. נאפה את בסיסי הבצק במשך כרבע שעה עד להזהבה ונצנן.
להכנת הקרם נקציף יחד גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל עד לאיחוד המרכיבים. נגביר את מהירות המיקסר ונוסיף שמנת מתוקה בהדרגה עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
להרכבת העוגה נניח בסיס עוגייה על גבי צלחת ההגשה, מעליו נניח קרם ועליו נשים עוגייה נוספת. נמשיך כך עם שארית העוגיות והקרם ונגיש.
שושני קצף בבצק גבינה
את העוגיות האלה רבים מכירים היטב מהילדות ובבתים מסוימים מדובר בעמוד תווך של ממש. בבצק הזה נשלב את עוגיות השושנים עם בצק גבינה עסיסי ונגיעות שוקולד צ'יפס במרירות עדינה. אולי כדאי להזהיר שלאחר שתנסו את העוגיות בפעם הראשונה יהיה קשה לחזור לגרסה המקורית. כך מכינים אותן:
להכנת הבצק מערבלים יחד קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים גבינת שמנת ושמנת חמוצה ומוסיפים לעבד עד לקבלת בצק רך שאינו דביק. את הבצק מעבדים לצורת גוש חלק, עוטפים בנייר ניילון ומכניסים למקרר למשך שעה מינימום.
להכנת מלית העוגיות מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים בהדרגה סוכר וניל וסוכר לבן עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק. מוסיפים אבקת אינסטנט פודינג וניל ומקציפים לכדי קצף סמיך. מרפדים שלוש תבניות בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום נמוך בתוכנית טורבו.
מחלקים את בצק העוגיות לשלוש ומרדדים כל חלק לצורת מלבן. מברישים בחלמון לאורך הצלעות ומורחים שכבת קרם. זורים מלמעלה שוקולד צ'יפס ומגלגלים. פורסים את הגליל לפרוסות שוות ומסדרים בתבנית. אופים במשך כרבע שעה עד שהעוגיות מזהיבות והקצף יבש.
בראוניז שכבות עם גבינה
גם הבראוניז הוא קינוח שזוכה תמיד לתשואות וכולנו מכירים אותו בגרסה כזו או אחרת. כאן יש לנו שלוש שכבות מפתות וטעימות: שוקולד לבן, שוקולד מריר וגבינה. אל תבזבזו זמן יקר ומיד גשו להכין את העוגיות המושלמות הללו.
ממיסים במיקרו שוקולד מריר, חמאה וסוכר. מוסיפים תמצית וניל וביצים בהדרגה. מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים עד להתאחדות של המרכיבים. יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כרבע שעה בחום בינוני. כעת, מחממים במיקרו שוקולד לבן ושמנת מתוקה. בקערה נפרדת מערבבים גבינה לבנה, סוכר וביצים ומוסיפים לתערובת השוקולד. מוסיפים קמח, מערבבים היטב ויוצקים מעל לשכבת השוקולד המריר. אופים במשך כעשרים וחמש דקות עד להזהבת שכבת הגבינה והשוקולד הלבן.
כעת מחממים במיקרו שוקולד מריר ושמנת מתוקה. מערבבים עד להתאחדות ושופכים על גבי הבראוניז האפוי. מכניסים את התבנית לקירור במשך שעתיים, עד להתייצבות שכבת השוקולד. לפני ההגשה מוציאים וחותכים לריבועים.
