עוגות ופירות – קלף מנצח
מי לא אוהב להתענג על פרוסת עוגה טעימה? בין אם זו עוגה עשירה בקרמים וקצפות ובין אם זו עוגה בחושה עם ניחוח נעים של בית. כך או כך, זה כיף לשבת בבית בנחת עם כוס שתייה חמה לצד עוגה. מה שהופך את העוגה לעוד יותר נפלאה הוא שילוב של פירות בה. אז לכל מי שאמר אני ולא קיבל, הרי לפניכם מצעד העוגות הכוללות פירות שכיף כל כך להתענג על כל ביס וביס שלהן.

עוגת תפוחים
עוגות בחושות ידועות כעוגות טעימות במיוחד אך העוגה הזו היא ללא ספק מנצחת. כדי להעשיר בה את הטעמים יש להוסיף לתפוחי העץ קינמון ומעט שרי או ברנדי ולהשרות אותם כשעתיים במרינדה זו. הטעמים הללו נספגים בתוך תפוחי העץ ומענקים להם גוון עמוק של טעם נהדר וחם במיוחד.
כמו כן, כדי לקבל שילוב עשיר של טעמים מומלץ להשתמש בתפוחים מסוג גרני סמית' שטעמו חמצמץ וישתלב נהדר לצד מתיקותה המעודנת של העוגה.
כעת, יש לכם בכל פרוסת עוגה חתיכות נדיבות של תפוחי עץ מושרים ועשירים בטעמים נהדרים. עוגה זו מומלצת במיוחד בימי החורף הקרים לצד כוס מפנקת של תה או קפה.
מלכת העוגות הלבנה
רבות דובר על עוגת הגבינה שכן היא עוגה עשירה, נימוחה וטעימה בשלל גרסותיה הרבות. אבל יש משהו ממכר בטעמיה של עוגת גבינה אפויה, הוסיפו למלכה גם פירות וזה בכלל שיגעון של טעמים בפה. עוגת גבינה מוחמאת מאוד מטעמים של תותים או פירות יער חמצמצים המשתלבים באופן הרמוני עם מרקם הגבינה ומתיקותה. תוכלו להכין בבית רוטב פירות יער נפלא ולמזוג ממנו בנדיבות על העוגה ולעטר אותה עם הפירות עצמם.
עוד פרי שפחות נמצא בתודעה אך הוא לא פחות מאלוהי בשילוב הגבינה הוא הפטל. פטל אדום, גדול ויפהפה המונח על חלקה העליון של העוגה ומעטר אותה בכתמים אדומים מעוצבים להפליא. טעם הפטל מוסיף לטעמה של העוגה ומעשיר אותה עד מאוד. בנוסף, למי שמעוניין לשדרג את עוגת הגבינה, יכול בהחלט להכין קרם פטל ולצפות את השכבה העליונה של העוגה ורק אחר כך לעטר אותה עם הפרי.
עוגת אגסים
לעוגת אגסים יש טעם עדין, נימוח שמעט מתמוסס, טעם שגם קצת מזכיר מרציפן אם משלבים בעוגה גם שקדים. הוספת השקדים מעניקה לעוגה טעם עוצמתי ועשיר. את השקדים תוכלו לשלב כשקדים מולבנים פרוסים דק ולבזוק אותם בחלקה העליון של העוגה או לחילופין לשלב קמח שקדים בבצק ולהעניק לעוגה טעם משגע.
עוד טיפ לשדרוג של העוגה היא לפרוס את האגסים דק דק, להניח אותם על החלק העליון של העוגה ולצפות עם ריבת הדרים או משמשים ורק אז להכניס לאפייה.
העוגה שלכם תצא מתוקה, טעימה ועם זיגוג מבריק ויפהפה כמו בקונדיטוריות הנחשבות ביותר.
מיקס פירות עטוף בעוגה
לא פעם אנו מוציאים במקרר שלנו שלל פירות מגוונים שסר חינם והם כבר מקומטים וזקנים, למשל: נקטרינות, אפרסקים, ענבים, שזיפים, משמשים, אגסים ועוד. רגע לפני שאתם משליכים אותם לפח האשפה תוכלו לשלב אותם בתוך עוגה בחושה, עסיסית ומלאת כל טוב. חשוב לקלף את כל הפירות מקליפתם ולחתוך אותם לקוביות. שלבו אותם בתוך הבלילה של העוגה ובסיום האפייה תתקבל עוגה ריחנית, מתוקה ומלאת פירות נימוחים וטעימים. לשדרוג העוגה תוכלו לבזוק מעליה אבקת סוכר שתשדרג את טעמה.
עוגת בננות
בננה – הפרי הצהוב שממלא אותנו באנרגיה, משתלב באופן הרמוני בתוך עוגות. אם חשקה נפשכם בעוגת בננות תנו לנפשכם את אשר היא מבקשת והכינו עוגת בננות! יתרונה הגדול של הבננה בעת אפיית עוגת בננות הוא שהבננה הופכת את העוגה לרכה ונימוחה ומעניקה לה טעם עדין וכיפי. אם בשחיתות אתם רוצים לעסוק, הוסיפו לעוגת הבננה שלכם, שוקולד נוטלה או נטיפי שוקולד שיימסו באפייה וישתלבו באופן מושלם עם הבננה. ואם אתם ממש רוצים להתפרע הכניסו גם סירופ מייפל לבלילת העוגה. התוצאה: עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה.
לסיכום, פירות ועוגות הם ללא ספק שילוב מנצח שמחמיא הן לעוגה והן לפרי שבו משתמשים. הקפידו לשלב את הפירות השונים בעוגות והטעמים שיצאו לכם יפתיעו אתכם כל פעם מחדש.
