סלטים עם גבינה שגונבת את ההצגה
מי אמר שהגבינה שמורה רק ללזניות, פסטות ועוגות גבינה? בשבועות הזה מתפנקים עם המאכל הלבנבן גם בסלט! הנה כמה רעיונות לסלטים הכוללים גבינה שתוכלו להפתיע בהם את האורחים, לחוויית חג רעננה, טעימה ומלאה ב… גבינה!

סלט קפרזה
דמיינו שאתם שותים קוקטייל בעיירת חוף איטלקית, ואת השולחן שלכם מעטרת צלחת מנוקדת באדום, לבן וירוק – צבעי המולדת הכי טעימה שיש! סלט קפרזה הוא אמנם קלאסיקה איטלקית, אך מזמן עשה עלייה לארץ ואפילו עבר גיור בדמות תוספת של חומץ בלסמי מצומצם שאפשר להוסיף לחגיגה הצבעונית. העדיפו תמיד להשתמש במוצרלה טרייה וירקות רעננים ככל הניתן – גם הבזיליקום וגם העגבניות שלכם יודו לכם!
סלט חסה עם רוקפור
הרבה גבינות ירדו לעולם, ואז באה גבינת הרוקפור וגנבה את ההצגה. אם אתם מחפשים סלטים לשבועות שלגמרי ייטלו את הכתר מהמנות העיקריות – זה הסלט בשבילכם. זהו לא סלט קליל במיוחד, המורכב מרוטב מושלם של מיונז, מעט יין ותבלינים טובים. כדי לגוון את הרוקפור הקלאסי המורכב מאגוזי מלך, אגסים וגבינה, תוכלו לשלב ביצה קשה מפוררת, גזר, מלפפון ועגבנייה או כל ירק אחר שאתם אוהבים, ואפילו חמוציות קטנות שיוסיפו עניין וטוויסט למנה.
כמה שהוא חלומי: מגוון סלטים עם גבינת חלומי
החוקים: סלטים שמכילים חלומי ברשימת המרכיבים שלהם יעלו לדרגת מלוכה! יש משהו בגבינה הפריכה הזו שהופך כל מנה לחגיגה, וכמעט לא משנה כיצד תבחרו לשלב אותה – ויש אינספור אפשרויות. תוכלו לצרוב חלומי על האש ולהגיש עם קרעי פיתה קלויה, עשבי תיבול מקפיצים ועגבניות טריות, להגיש עם קינואה (ארוחה מושלמת לצמחונים!), להפוך למנה קלילה עם פרוסות אבטיח מתוק ואפילו גבינה מלוחה נוספת שאוהבים, עם תפוז ונענע, מתובל בחרדל ודבש ומוגש לצד פרוסות תפוזים וגזר לחגיגה כתומה ומלאה בטעמים, עם סלק, רימונים ושמיר, עם עלי תרד טריים, בלוויית כדורי חומוס, עגבניות ושעועית ירוקה עדינה או עם עדשים ולימון לארוחת פיוז'ן נהדרת. החלומי משתלבת עם אינספור טעמים, מרקמים, ירקות וגם פירות, אך תמיד תוכלו לדבוק בגרסה הקלאסית ולשדך לחלומי פטריות, רצועות בטטה דקיקות או קראנצ'יות וירקות טריים. גם בורגול או קוסקוס קר ועלי רוקט ישתלבו נפלא!
סלט בלקני עם פטה
בארצות הבלקן יודעים איך להפוך סלט לחגיגה, ועם תוספת גבינת פטה מלוחה וטעימה התענוג טעים כפליים! הסלט יכול להיות לגמרי בסגנון חופשי, עם הירקות האהובים עליכם ובכל צורת הגשה – קצוצים דק, חתוכים לרצועות דקות או קוביות גסות של חסה, מלפפון, עגבניות שרי וירקות המזוהים עם ארצות הבלקן, כמו חציל קלוי, פלפל אדום או בטטה חתוכה לקוביות. הוסיפו לסלט גם זיתים שאתם אוהבים ותבלו כיד הדמיון הטובה עליכם – הפטה המפוררת אמנם לא מככבת במרכז המנה והירקות עומדים במרכז הבמה, אך היא מוסיפה מרקם וטעמים נהדרים.
סלט פנצנלה
הוספת לחם לסלט היא מנהג עתיק כמעט כמו המנהג לאכול – ועמים רבים אימצו את השילוב המנצח הזה: לחם שחלפו מספר ימים מאז שהיה טרי וירקות טובים. ככה מנצלים לחם שעבר זמנו ומעניקים לו חיים חדשים! אם בצרפת הפכו את הלחם הישן לפרנצ' טוסט והערבים לפאטוש מרענן, הגיעו האיטלקים והגדילו לעשות: גם לחם ישן (או טרי שייבשתם בעצמכם) וגם ירקות שאתם אוהבים – וכאן אתם לגמרי לא צריכים לדבוק בגרסה הקלאסית המבוססת על מלפפון ובצל, אלא להוסיף טעמים כיד הדמיון הטובה עליכם, מצנונית ועד לזיתים קטנים, וכמובן: גבינה מלוחה שאוהבים, כמו פטה או חמד.
