מה מסתתר בתוך העוגה?
יש עוגות רגילות וטעימות, ויש עוגות ממולאות בכל טוב, קצפות, קרמים, מוסים, מילויי פירות או אגוזים מתובלים היטב בשלל תבלינים. עוגות כאלה שלוקחים מהן ביס וכל הטוב הזה מתפוצץ בתוך הפה לכדי ביס מושלם ומפנק של קינוח מתוק. אספנו עבורכם מספר מתכונים מתוקים שמסתתרים בהם שלל פינוקים.

רולדת קצפת עם תותים
דמיינו את זה, לפניכם מונחת רולדה של בצק אוורירי וטעים, היא מגולגלת באופן מושלם. על חלקה העליון בזוקה אבקת סוכר המשווה לה מראה עדין ומגרה של סוכר ומתיקות. אתם כבר יושבים עם כוס הקפה שלכם, פורסים את הרולדה בעדינות ובדיוק רב.
מה מסתתר בתוך העוגה? שכבות שכבות של בצק הרולדה מגולגל עם קצפת ותותים טריים המשולבים בתוכה באופן הרמוני. הרולדה נראית יפהפייה ומזמינה, וכל שנותר לכם הוא להתענג על ביס של בצק רך שעוטף קצפת ותותים טעימים.
טיפ מועיל: כדי לקבל קצפת יציבה מומלץ להשתמש באינסנט פודינג שהופך אותה ליציבה יותר ואפילו לרמת עשייה של קרם יציב, כך קל יותר למרוח אותה בתוך הרולדה ולגלגל אותה מבלי שתישפך לכל עבר.
עוגת ביסקוויטים
עוגת הביסקוויטים היא לא פחות מאשר עוגה אייקונית ברחבי ישראל. רבים גדלו עליה בילדותם וממשיכים ליהנות מטעמיה העדינים גם כמבוגרים, כאשר העוגה הזו מגיעה אל השולחן, לכולם ברור כי מדובר בעוגת ביסקוויטים נימוחה.
מה מסתתר בתוך העוגה? שילוב של שמנת מתוקה ביחד עם גבינת מסקרפונה ומעט תמצית וניל, תפיח בעוגת הביסקוויטים הרגילה חיים חדשים ותהפוך אותה בין רגע לעוגה אחרת לגמרי – עוגת גבינה במתיקות עדינה שאי אפשר לסרב לה.
טיפ מועיל: גבינת מסקרפונה היא גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים והיא מאוד דחוסה במרקמה. השילוב שלה עם שמנת מתוקה כשהיא מוקצפת, מפחית את רמת הדחיסות שלה ומעניק לה אווריריות מענגת.
עוגות שמרים מפנקות
עוגות השמרים האהובות הן עוגות שנמצאות בבתים רבים בעיקר לקראת סוף השבוע. יש מי שאוהב להכין אותן בבית ויש מי שאוהב לקנות אותן במאפייה הקרובה לביתו. היופי בעוגת השמרים הוא שהבצק מתאים למגוון רחב מאוד של מילויים, דבר שאינו מגביל אתכם מבחינת הכנתה.
מה מסתתר בתוך העוגה? מילוי של שוקולד, קינמון, חלווה, גבינה, תפוחי עץ, אוכמניות ועוד שלל מילויים אהובים שכיף לעטוף בבצק הנפלא של השמרים.
טיפ מועיל: כדי לקבל עוגת שמרים תפוחה ויפה יש להתפיח את הבצק, להכין את העוגה, ושוב לתת לבצק לנוח כחצי שעה ורק אז לאפות את העוגות. יצאו לכם עוגות כמו במיטב הקונדיטוריות.
עוגת לבה
אין צורך לציין עד כמה שוקולד הוא מצרך אהוב. בפרט כאשר הוא מגיע לשולחן בתצורת עוגה קטנה ואישית. יש מי שיחשוב שמדובר בקאפקייק חביב בטעמי שוקולד עמוקים, יש מי שיחשוב שמדובר בעוגת שוקולד חמה סטנדרטית שיש בה ספוג שוקולד ומעליו ציפוי גנאש עשיר וטעים אך למעשה מדובר בעוגה קצת שונה.
מה מסתתר בתוך העוגה? עוד שוקולד! עוגת לבה היא עוגה שכאשר פותחים אותה במרכזה ניגר ממנה שוקולד חם וטעים במיוחד. הדבר מעניק לקינוח השוקולדי אקסטרה שוקולדיות טעימה במיוחד שתמיד כיף לאכול!
טיפ מועיל: הקפידו שלא לאפות את עוגת הלבה שלכם יתר על המידה כדי שהשוקולד בפנים לא יאפה גם כן. הקפידו על אפייה שנעה בערך על 10 דקות בלבד עד שהחלק העליון נאפה.
פיץ' קובלר
הקינוח הפופולרי במטבחים באנגליה ובארצות הברית כובש גם את המטבח הישראלי, מדובר בשילוב מוצלח מאוד של פירות עם ציפוי פריך וחמאתי מעל. כאשר מגידים את הקינוח הנהדר לשולחן הזה אי אפשר לדעת מה נמצא מתחת לפירורים הפריכים. אם כן מה מסתתר בתוך העוגה? אפרסקים מקורמלים! את האפרסקים נהוג לבשל עם חמאה במחבת ולאחר שהם מוכנים אפשר להעבירם לתבנית חסינת אש אטומה שלא תגלה לאף אחד מה יש בתוכה!
טיפ מועיל: ניתן להשתמש בכל פירות הקיץ להכנת הקינוח המצוין הזה, יש להקפיד להוציא את החרצנים החוצה ולקלף את קליפת הפרי לקבלת עוגת פירות עם שטרויזל פריך במיוחד.
פאי במילוי סודי
את קינוח הפאי אפשר לאפות בשתי דרכים: האחת – רק עם בצק בחלקו התחתון והשנייה היא להוסיף לו גם שכבת בצק דקיקה גם בחלקו העליון. אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם כל שלא ידעו מה אתם מגישים לשולחן, תוכלו לעטוף אותו גם מלמעלה ולהפתיע אותם במילוי משגע!
מה מסתתר בתוך העוגה או הפאי? מילוי של אוכמניות או פטל, שוקולד או רפרפת, קצפת או פירות ואפילו מילוי של אגוזים מתובל בכל טוב.
טיפ מועיל: כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר, מומלץ להכין את הפאי עם בצק פריך נימוח המשולב עם חמאה כמובן או עם בצק עלים קראנצ'י לא פחות. מומלץ לאפות את הפאי באפייה עיוורת תחילה, טרם אתם מכניסים את המילוי ועוטפים את השכבה העליונה של הבצק.
